Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün domates çorbası tarifi, türlü tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve süt helvası tarifi var. Domates çorbası malzemeler:5 adet büyük boy sulu domates2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak et suyu2 çay bardağı sıcak sütDOMATES ÇORBASI YAPILIŞI:1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin.Afiyet olsun! Türlü yemeği malzemeler:1 adet büyük boy kuru soğan4 diş sarımsak4 adet orta boy yeşil biber2 adet orta boy kırmızı biber4 adet orta boy domates3 adet orta boy patlıcan2 adet orta boy patates2 adet orta boy kabak200 gram taze fasulye1/2 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı domates salçası4 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiberTÜRLÜ YEMEĞİ YAPILIŞI:Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.Sarımsakları incecik kıyın. Ortadan ikiye kestiğiniz yeşil ve kırmızı biberleri çekirdeklerini alıp iri parçalar halinde kesin.Kabuğunu alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcan ve kabakları, biberlerle uyumlu olacak şekilde doğrayın.Kabuğunu soyduğunuz domates ve patatesleri iri parçalar halinde kesin.Uç kısımlarını kestikten sonra kılçıklarını aldığınız taze fasulyeleri ortadan ikiye bölün. Zeytinyağını derin bir tencere ya da güveç kabında kızdırın.Daha sonra sırayla kuru soğan, sarımsak, taze fasulye, patlıcan, patates, kabak, biber ve domatesleri ekleyin. Zeytinyağı, sıcak su ve domates salçasını küçük bir kapta karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine gezdirin.Tuz ve karabiber ekleyin kapağını kapatın. Tencerede kısık ateşte 45-50 dakika kadar pişirin.Servis ederken tüm sebzelerin karışması için farklı bir kaba alın ve sıcak servis edin. Domatesli bulgur pilavı malzemeler:5 yemek kaşığı tereyağı2 domatesin püresi3 adet biber1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 adet kapya biber2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)DOMATESLİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI:Pilav tenceresine yağı alın ve eritin.Eriyen yağın içerisine domates püresini ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.Domates püresinin üzerine doğranan biberleri ve kapya biberi ekleyin.Kavurmaya devam edin.Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yine kavurun.Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırın.Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatın.Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatın ve servis edin.Afiyet olsun! Süt helvası malzemeler:2 yemek kaşığı tereyağıYarım su bardağı un2.5 su bardağı süt3⁄4 su bardağı toz şeker1 paket vanilyaSÜT HELVASI YAPILIŞI:Tereyağını bir tencereye alıp eritin ve üzerine unu ekleyip 2-3 dakika kavurun.Sütü yavaşça ekleyip sürekli karıştırın.Toz şekeri ilave edip kaynatın.Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.Karışımı güveç kaplarına paylaştırın.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun!