Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tavuklu arpa şehriye çorbası tarifi, tavuklu krep bohça tarifi, soslu katlı patates tarifi, vişneli pudingli çörek tarifi. Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tavuklu arpa şehriye çorbası tarifi, tavuklu krep bohça tarifi, soslu katlı patates tarifi, vişneli pudingli çörek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tavuklu arpa şehriye çorba malzemeler1 büyük kase haşlamış tavuk eti5 yemek kaşığı arpa şehriye8 su bardağı bardağı etin haşlama suyu1 buçuk yemek kaşığı domates salçası1-2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı karabiber2 tatlı kaşığı kuru naneKullandığım bardak ölçüsü 200 mlTAVUKLU ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞITencereye yağ ekleyip biraz kızdırın, üzerine salçayı ilave edin ve bir iki dakika salça el kokusu çıkana kadar kavurun.Üzerine suyu ilave edin ve hızlıca hiçbir pütürlük kalmayacak şekilde karıştırın ufalanmış eti ve şehriyeleri ilave edip tencerenin kapağını kapatın.Orta ateşte şehriyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Tavuklu krep malzemeler2 su bardağı süt2 yumurtaYarım çay bardağı sıvı yağTuzBir tutam dereotuKrep hamuru olacak kadar un (9-10 yemek kaşığı yaklaşık)İç malzeme;2 yemek kaşığı sıvı yağ2 parça tavuk göğsü(350 gr kadar)1 adet soğan1 tatlı kaşığı domates salçası1 adet orta boy patates1 su bardağı haşlanmış bezelyeTuzPul biberKarabiberBeşamel sos için;1. 5 su bardağı süt1 yemek kaşığı tereyağı1. 5 yemek kaşığı unTuzÜzerine;Kaşar peyniri rendesiTAVUKLU KREP BOHÇA YAPILIŞIÖncelikle krepi hazırlıyoruz: Yumurtayı bir kasede çırpıyoruz. Üzerine sıvı yağı, sütü, unu, tuzu ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz. Dereotunu ince kıyıp karışıma ekliyoruz. Teflon tavayı ısıtıyoruz, kepçe ile karışımdan döküp her iki tarafını da pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. İç malzeme için patatesi küp doğrayıp az yağda kızartıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz. Eti ekleyip suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Salçayı ekliyoruz. 5 dk daha kavurup patatesi bezelyeyi tuzu ekleyip bir süre daha çevirip ocaktan alıyoruz. Bir kase üzerine krepi alıyoruz. İç malzemeden koyup bohça şeklinde katlıyoruz. Kürdan ile kapatıyoruz. Tepsiye ters çeviriyoruz. Tüm kreplere aynı işlemi uyguluyoruz.Beşamel sos için: Tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sütü, tuzu ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz. Tepsideki bohçaların üzerine beşamel sostan paylaştırıyoruz. En son üzerine Kaşar peyniri rendesi ekliyoruz. Peynirler eriyip kızarana kadar fırında tutuyoruz. Nefis soslu katlı patates malzemeler6 adet orta boy patates2 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz, kırmızı toz biber1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber kimyon5-6 dal yeşil soğan sap kısmı1 yemek kaşığı sıvı yağ (Soğanları sotelemek için)Havuçlu kısmı için;5 adet büyük havuç ( rendelenmiş )2-3 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuzSoğanlı sosu için;2-3 adet soğan (İnce piyazlık doğranmış)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı domates salçası1/2 (yarım) çay kaşığı tuz kimyon1 çay kaşığı nane kırmızı toz biberÜzeri için;1 su bardağı süzme yoğurt1 çay bardağı yoğurt1 çay kaşığı tuz1 diş sarımsak rendesiNEFİS SOSLU KATLI PATATES YAPILIŞIPatateslerin kabukları soyulur, yıkanır, iri küpler halinde doğranır ve biraz tuz eklenerek haşlanır.Yeşil soğanlar ince bir şekilde doğranır. Beyaz kısımlarını salatalarda kullanabilirsiniz. O kısmı ayırıyoruz. Biraz tuz ve sıvı yağ ile sotelenir. Hemen yumuşayacaktır. Sonrasında oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.Havuçlar rendelenir. Biraz tuz ve sıvı yağ ile yumuşayana kadar sotelenir. Yanmaması için ara ara karıştırılır. Miktar fazla olduğu için 2 seferde hazırladım. Soğumaya bırakılır.Üzeri için soğanlar önce ikiye bölünür. Sonra her biri üçe-dörde kesilir ve ince ince doğranır. Uygun bir tavada biraz tuz ve sıvı yağ ile sotelenir. Ara ara karıştırılır.Yumuşayıp küçüldüklerinde salçalar eklenir 2-3 dakika kavrulur. Son olarak baharatlar da ilave edilir ve karıştırılır kapatılır. Soğumaya bırakılır.Haşlanmış patatesler süzülür ve iyice ezilir. Rende de yapabilirsiniz. Ilıdığında zeytinyağı, tuz ve baharatlar eklenip iyice yoğrulur.Sotelenmiş yeşil soğanlar ilave edilip karıştırılır. Servis tabağına 24-25 cm kelepçeli kalıp alınır. İçerisine patatesli kısım yerleştirilip düzeltilir. Üzerine sotelenmiş havuç rendesi yerleştirilir.Bu şekilde 10-15 dakika buzdolabında dinlendirilir. Uzun süre de bekletebilirsiniz. Servis yaparken kalıp çıkarılır.Üzerine yoğurt gezdirilir. Soğanlı sos yerleştirilir. İsteğe bağlı kuru nane serpiştirilir ve servis yapılır. Vişneli pudingli çörek malzemelerHamuru için;Yarım paket yaş maya500 gram kadar un (Kontrollü koyun)2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı1 adet yumurta sarısı250 ml ılık süt1 tatlı kaşığı tuz2,5 yemek kaşığı şekerPuding için;250 ml süt3 yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya2 yemek kaşığı şekerİçi için;1 kase donmuş vişne (Başka meyve de olur)Üzeri için;Pudra şekeriVİŞNELİ PUDİNGLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?Hamuru için; malzemeleri yoğurma kabına koyup, güzelce yoğuruyoruz. Mayalanmaya bırakıyoruz.Puding için; tencereye malzemeleri alıp karıştırıyoruz.Yoğunlaşıp kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.Hamuru merdane yardımıyla açıyoruz.Pudingi sürüp vişneleri ekliyoruz, rulo şeklinde sarıyoruz.İki parmak kalınlığında kesip daire şeklinde tepsiye sırasıyla diziyoruz.Tepside 15 dakika kadar dinlendirip, 190 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Çıkınca üzerine isteğe göre pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz.