Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı patates çorbası tarifi, lalengi tarifi, domatesli ve biberli bulgur pilavı tarifi ve bisküvili pasta tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Patates çorbası malzemeler3 adet orta boy patates,1 adet soğan,3 yemek kaşığı zeytinyağ,1 yemek kaşığı un,5 su bardağı oda sıcaklığında su,1 su bardağı et/tavuk suyu (yoksa normal su),1 su bardağı süt,Tuz,Karabiber,Muskat rendesi,1 avuç kıyılmış maydanoz.Üzeri için;1 yemek kaşığı sıvı yağ,1 silme tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber.PATATES ÇORBASI YAPILIŞISıvı yağı kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun,Minik küpler halinde doğradığınız patatesi ekleyip karıştırın,Kapağını kapatıp kısık ateşte arada karıştırarak patatesler yumuşayana kadar pişirin,Unu ekleyip 1-2 dk. kavurun,Suyunu ve et suyunu ekleyip karıştırın,Kısık ateşte 5 dk. kadar kaynatın, ardından blenderdan geçirin,Bu aşamada istediğiniz kıvama gelene kadar ekstra sıcak su ekleyebilirsiniz,Süt, maydanoz ve baharatlarını ekleyip bir taşım daha kaynatın,Ateşten alıp tuzunu ekleyin ve karıştırın,Sosu için yağı kızdırın,Biberi ekleyip karıştırın ve ateşten alın,Çorbayı kaselere koyup üzerine sos gezdirin. Lalengi malzemeler2 adet patlıcan,1 yumurta,2 su bardağı un,1,5 su bardağı su,1/4 çay kaşığı karbonat,1 tatlı kaşığı limon suyu,Tuz,Kızartmak için bol sıvı yağ,Servis için peynir.LALENGİ YAPILIŞIPatlıcanları alaca soyup uzunlamasına çok ince şekilde dilimleyin,Derin bir kasede un ve suyu çırpın,Yumurtayı ekleyip çırpın,Karbonat, limon suyu ve tuzu ekleyip çırpın,Geniş bir tavada bolca sıvı yağ kızdırın,Patlıcan dilimlerini hazırladığınız akışkan hamura batırıp çıkarın ve fazlasını akıtıp kızgın yağa koyup orta-yüksek ayarda arkalı önlü kızartın,Kızaran lalengileri önce bir süzgece, süzgeçte fazla yağları süzüldükten sonra da kağıt havlu serilmiş bir tepsiye alın,Bütün patlıcanları aynı şekilde kızartıp üzerlerinde peynir rendesiyle servis edin. Domatesli ve biberli bulgur pilavı malzemeler1 su bardağı pilavlık bulgur,2 adet biber,1 adet domates,3-4 yemek kaşığı zeytinyağ,2 su bardağı sıcak su,1 tatlı kaşığı kekik,1 silme tatlı kaşığı tuz.DOMATESLI VE BİBERLİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIBiberlerin çekirdeklerini ayıklayıp istediğiniz büyüklükte doğrayın,Domatesleri de küp küp doğrayın,Zeytinyağını kızdırıp biberleri ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun,Domatesleri ekleyip kavurun,Yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulguru da ekleyip 5 dakika kadar karıştırarak kavurun,Tuzun ve kekiği ekleyip şöyle bir karıştırın,Suyunu ekleyip kapağını kapatın,Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin,Yarım saate yakın dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Bisküvili pasta malzemeler5 su bardağı (1 lt) süt,4 tepeleme yemek kaşığı un,1 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır nişastası fark etmez),1 su bardağı şeker,2 tepeleme yemek kaşığı kakao,1 yumurta,100 ml krema,1,5 paket (300 g) petit beurre bisküvi.BİSKÜVİLİ PASTA YAPILIŞISütü derin bir tencereye alın,İçine yumurta, un, nişasta, kakao ve şekeri ekleyip iyice karışana kadar çırpın,Tencereyi ocağa alıp orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin,Ateşten alıp içine kremayı ve iyice çırpın,23*30 cm'lik bir fırın kabının dibine 1 sıra bisküvi dizin,Muhallebinin (soğumasını beklemeden, ocaktan alır almaz) 1/3'ünü bisküvilerin üzerine döküp yayın,Bir sıra daha bisküvi dizin ve kalan muhallebinin yarısını döküp yayın,Bir sıra daha bisküvi dizin ve kalan muhallebiyi döküp yayın,Kalan bisküvileri rondodan geçirip pastanın üzerine yayın,Buzdolabında en az 4-5 saat (en iyisi 1 gece) bekletin.