Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yayla çorbası tarifi, kağıt kebabı tarifi, domatesli pilav tarifi, havuçlu tarçınlı kek arifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)3 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıTuz ve naneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, zeytinyağı, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.Şık bir sunum olması için, çorba kaselere alınır.Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır.Ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir.Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın. Kağıt kebabı malzemeler600 g kuşbaşı dana eti2 adet orta boy havuç2 adet orta boy patates2 adet domates1 su bardağı bezelye1 yemek kaşığı domates salçasıYarım çay bardağın kadar sıvı yağBir kase arpacık soğan1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kekikTuzKAĞIT KEBABI YAPILIŞITencereye sıvı yağ ekleyin ve kızınca üzerine soğanlar ekleyin.1 - 2 dakika sonra kuşbaşı doğranmış etleri de tencereye alın.Tencerenin kapağını kapatın ve etler suyunu saldıktan sonra salçayı ve 1 su bardağı sıcak su ekleyin.Güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye devam edin.Etler yumuşayana kadar yaklaşık 8-9 dakika daha pişirin.Bu arada patatesleri ve kabuğu soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın, havuçları da minik küpler halinde doğrayın.Yumuşamış etlere patates, domates ve havuç eklenerek karıştırılır.Sebzeler yumuşayana tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye devam edin.Patates yumuşamaya başladığında yıkayıp suyunu süzdüğünüz bezelyeyi, karabiber, kekik ve tuzu ekleyip 3-4 dakika daha kaynatın.Yemeği ocaktan alın.Ortalama 30x30 cm boyutunda yağlı kağıda yemekten birer porsiyonluk koyun ve bohça gibi katlayın.Kağıdın bitiş yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. Domatesli pilav malzemeler1,5 su bardağı beyaz pirinç2 adet rendelenmiş domates3 kaşık tereyağ1 tatlı kaşığı tuz2 su bardağı kaynar su3-4 damla limon suyuDOMATESLİ PİLAV YAPILIŞIPirinçleri yıkayın ve kaynar suyun içerisine birkaç damla limon sıkıp 20 dakika bekletin.Daha sonra pirinçleri süzdürün.Domateslerin kabukların soyup rendeleyin.Tencerede tereyağını eritin. Eriyen tereyağın içine domatesleri ekleyin.Domates suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kaynar suyu ilave edin.Tenceredeki su kaynamaya başlayınca pirinçleri ilave edin. Tuzu ilave edin.Güzelce karıştırıp kapağını kapatın. Suyu çeken pilavı kontrol edin.Piştiğinde üzerine kağıt havlu ekleyip 5 dakika dinlendirin. Sıcak servis edin. Havuçlu tarçını kek malzemeler2,5 su bardağı havuç rendesi2,5 su bardağı tam buğday unu3 adet yumurta1 çay bardağı ceviz veya fındık1 paket kabartma tozu1 paket vanilya veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü2 tatlı kaşığı tarçın1 çay bardağı süt¾ çay bardağı zeytin yağ1,5 su bardağı dut şekeri (dut kurusunu rondo dan çekebilirsiniz.) veya 8-10 adet sıcak suda beklemiş hurmayı püre haline getirip kullanabilirsiniz.HAVUÇLU TARÇINLI KEK YAPILIŞIHavuçları soyduktan sonra iyice yıkayın ve kurutun. Ardından rendenin kalın tarafı ile rendeleyin.Bir kap içinde dut şekeri ile yumurtayı, yumurta köpük olana kadar çırpın.Ardından karışımına süt ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın.Tam buğday unu, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyip mikser ile karıştırın.Ardından havuç, ceviz, tarçını ekleyin ve dikkatlice karıştırın. Alttan üste hafif şekilde karıştırmanız yeterli.Kek kalıbını yağladıktan sonra karışımı kaba alın.170 derece ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika süre ile pişirin.