Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, ayvalı kereviz tarifi, üzümlü pilav tarifi ve dudove tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)3 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıTuz ve naneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, zeytinyağı, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.Şık bir sunum olması için, çorba kaselere alınır. Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır. Ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir.Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın. Ayvalı kereviz malzemeler1 adet büyük kereviz1 adet ayva2 adet küçük havuç1 adet patatesOrta boy 1 adet soğan2 diş sarımsakZeytinyağı1.5-2 bardak suTuzKarabiberPul biber (isteğe göre)Terbiyesi için:2 adet iri mandalinanın suyuYarım limonun suyu1 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı toz şekerAYVALI KEREVİZ YAPILIŞIAyva ve kereviz iri bir şekilde doğrayın, limonlu suda bekletin.Havuçları ve patatesi çok küçük olmayacak şekilde doğrayın ve yarım çay bardağı zeytinyağında hafif kavrun.Piyazlık doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edip biraz daha kavrun.Limonlu suda beklemiş olan ayva ve kereviz dilimlerini tencereye ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.Bu aşamada tuz ekleyin.Terbiye için gerekli malzemeler bir kasede karıştırın ve tencereye ilave edin.Ardından 1.5 su bardağı sıcak su ilave edin.Karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin.Yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirin.Kerevizlerin yumuşamasına göre ocağın altını kapatın.Ocağı kapattıktan sonra üzerinde zeytinyağı gezdirin ve tencerenin kapağını kapatın.Yemeği yarım saat, 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Fıstıklı kuş üzümlü pilav malzemeler1 adet kuru soğan1 kahve fincanı kuş üzümü1 kahve fincanı dolmalık fıstık4 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağı2 su bardağı pirinç3 su bardağı sıcak su1 çay kaşığı tarçın1 çay kaşığı karabiberTuzFISTIKLI KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAV YAPILIŞIPirinçler yarım saat öncesinde tuzlu ılık suya koyulur ve bekletilir.Kuru soğan ince ince kıyılır ve sıvı yağda 2 dakika kavrulur.Dolmalık fıstıklar eklenerek soğanla birlikte 2 dakika daha kavrulur.Yıkanıp suyu süzülen pirinçler de ilave edilerek 2 dakika daha kavrulur.Kuş üzümleri ilave edilir.Tereyağı ilave edilir.Tuzu ayarlanır.3 su bardağı sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.Önce yüksek ateşte üzeri göz göz olmaya başlayınca en düşük ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir.Kısık ateşe alacağınız zaman üzerine karabiber ve tarçın serpilir.Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alınarak üzerine bir peçete örtülür ve en az 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Dudove malzemeler2 yumurta1 paket kabartma tozu1 su bardağı ceviz250 gram oda ısısında tereyağıYarım su bardağı toz şekerYarım su bardağı sıvı yağAldığı kadar unŞerbeti için:5 su bardağı su4 su bardağı toz şekerYarım limon suyuDUDOVE TATLISI YAPILIŞIDudove tatlısının şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu 10 dakika boyunca tencerede ara ara karıştırarak kaynatın.Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyerek bırakın.Dudove tatlısı için oda sıcaklığında tereyağını, sıvı yağı, yumurtaları ve şekerleri bir kapta çırpın.Karışıma yavaş yavaş kabartma tozu ve unu ilave edin.Cevizleri de ekleyerek, homojen bir karışım olana kadar yoğurun.Fırınınızı 180 derecede ısıtın.Hamuru top top şekillendirerek yağladığınız fırın tepsisine dizin.Üstlerine çatalla çok bastırmadan çizik veya delikler açarak biçimlendirin.İyice kızarıncaya kadar pişirin.Fırından alınca 5 dakika kadar soğumaya bırakıp şerbeti tatlıların üzerinde gezdirin.1-2 saat dinlendirin. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.