'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (02 Şubat 2025)
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak mısır çorbası tarifi, fırında tavuk tarifi, domatesli ve biberli bulgur pilavı tarifi ve bisküvili pasta tarifi.

MISIR ÇORBASI TARİFİ
Mısır çorbası malzemeler:
- 500 g dondurulmuş mısır
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 8 çay bardağı süt
- 4 çay bardağı tavuk suyu
- 5-6 dal frenk maydanozu
MISIR ÇORBASI YAPILIŞI:
- İlk olarak mısırın yarısını ayırıp ezerek püre haline getirin. Diğer yarısını bir kenarda bekletin.
- Derin bir tencerede tereyağını eritin. Soğanları piyazlık doğrayıp ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Ezdiğiniz mısırları tencereye ekleyip karıştırın. Üzerine sütü ve tavuk suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Çorba kaynamaya başladığında, ayırmış olduğunuz tane mısırları da ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış frenk maydanozu serpebilirsiniz.

FIRINDA TAVUK TARİFİ
Fırında tavuk malzemeleri:
- 4 adet kalçalı but
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 küçük soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
FIRINDA TAVUK YAPILIŞI:
- Soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz. Uygun bir karıştırma kabına alıyoruz.
- Yoğurdu, salçayı ekleyerek karıştırıyoruz.
- Son olarak sıvı yağı ve baharatları da ekleyip harmanlıyoruz.
- Tavukları temizliyoruz ve fazla derilerini kesiyoruz.
- Üzerine içinin de iyi pişmesi için bıçakla çizikler atıyoruz.
- Hazırladığımız sosu her tarafına (derinin altına, çiziklerin içine) iyice sürüyoruz.
- Fırın tepsimize tavukları koyuyoruz ve fırına veriyoruz. 180 – 200 derecede kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Pişirme derecesi ve özelliği fırından fırına değişebilir, kendi fırınınızı göz önünde bulundurarak ayarlayabilirsiniz.
- Eğer fırınınızda ızgara özelliği varsa son dakikalarda ızgara konumuna getirebilirsiniz. Bu şekilde daha güzel kızarıyor.
- Sürenin sonunda güzelce pişen ve kızaran fırında tavuk butlarımız servise hazır.

DOMATESLİ VE BİBERLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Pilav malzemeleri:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet biber
- 1 adet domates
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
DOMATESLI VE BİBERLİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI:
- Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp istediğiniz büyüklükte doğrayın.
- Domatesleri de küp küp doğrayın.
- Zeytinyağını kızdırıp biberleri ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
- Domatesleri ekleyip kavurun.
- Yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulguru da ekleyip 5 dakika kadar karıştırarak kavurun.
- Tuzun ve kekiği ekleyip şöyle bir karıştırın.
- Suyunu ekleyip kapağını kapatın.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Yarım saate yakın dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ
Bisküvili pasta malzemeler
- 5 su bardağı (1 lt) süt
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır nişastası fark etmez)
- 1 su bardağı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta
- 100 ml krema
- 1,5 paket (300 g) petit beurre bisküvi
BİSKÜVİLİ PASTA YAPILIŞI:
- Sütü derin bir tencereye alın.
- İçine yumurta, un, nişasta, kakao ve şekeri ekleyip iyice karışana kadar çırpın.
- Tencereyi ocağa alıp orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Ateşten alıp içine kremayı ve iyice çırpın.
- 23*30 cm'lik bir fırın kabının dibine 1 sıra bisküvi dizin.
- Muhallebinin (soğumasını beklemeden, ocaktan alır almaz) 1/3'ünü bisküvilerin üzerine döküp yayın.
- Bir sıra daha bisküvi dizin ve kalan muhallebinin yarısını döküp yayın.
- Bir sıra daha bisküvi dizin ve kalan muhallebiyi döküp yayın.
- Kalan bisküvileri rondodan geçirip pastanın üzerine yayın.
- Buzdolabında en az 4-5 saat (en iyisi 1 gece) bekletin.