Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size tel şehriye çorbası tarifi, barbunya yemeği tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve rulo pasta tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tel şehriye çorbası malzemeler1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel Şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak su yaklaşıkTEL ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin.2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun.Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin.Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz.5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır. Zeytinyağlı barbunya malzemeler1 kilogram taze barbunya1/2 çay bardağı zeytinyağı1 adet orta boy kuru soğan2 diş sarımsak1 adet büyük boy patates2 adet orta boy havuç2 adet orta boy domates2 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı toz şeker1 çay kaşığı tuzServis için maydanoz ve dilimlenmiş limonZEYTİNYAĞLI BARBUNYA YAPILIŞIBarbunyanın kabuklarını ayıklayın bol suda yıkayın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Orta ateşte ortalama 10 dakika haşlayın.Yarım çay bardağı zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. 1 adet rendelenmiş soğan ve 2 diş ezilmiş sarımsağı katıp hafif bir renk alana kadar soteleyin.Küp küp doğranmış patates ve havucu da ekleyin ve ardından renk vermesi için 1 tatlı kaşığı domates salçası ilave edip kavurmaya devam edin.Haşlanmış barbunyaları da tencereye ilave edip rendelenmiş domatesleri ve tuz, toz şekeri ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakın.Ocaktan aldığınız barbunyayı kapağı kapalı tencerede oda ısısına gelene kadar dinlendirin.Servis kapına aldığınız barbunyayı arzuya göre maydanozla süsleyip limon suyu sıkıp servis edebilirsiniz. Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı½ su bardağı arpa şehriye2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIYayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun. Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin. Rulo pasta malzemelerKeki için:4 adet yumurta1 su bardak şeker1 çay bardağı ılık su1, 5 bardak un1 paket vanilya1 paket kabartma tozuPastacı kreması için:3 su bardağı süt4 yemek kaşığı tepeleme un3 yemek kaşığı mısır nişastası2 adet yumurta sarısı1 su bardağı şeker1 yemek kaşığı margarin1 paket vanilyaDışı için:1 poşet krem şantiRULO PASTA YAPILIŞIYumurtalar derince bir kaba alıp 3 dakika çırpın.Şekeri ilave edip krema kıvama ulaşana dek yüksek devirde 7 dakika daha çırpın.Ilık suyu ilave edin.Düşük hızda çırparak elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip kek hamurunu elde edin.Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yayarak dökün.Önceden ısıtılmış 180° fırında 20-25 dakika kontrollü pişirilip ilk sıcağı çıkınca 2. yağlı kâğıdı üzerine serip rulo şeklinde sarın.Kreması için; sütün içine vanilya ve tereyağı hariç tüm malzeme ekleyin.Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpıp, orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirin.Margarini ve vanilyası eklenip karıştırın.Dinlenen pandispanya yavaşça açılıp kremasını iyice içine yayıp tekrar sarın.Son olarak şantiyle kaplayın. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.