Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size toyga çorbası tarifi, et sote tarifi, arpa şehriye pilavı tarifi ve revani tarifi var. Toyga çorbası malzemelerYarım su bardağı yarma1 su bardağı süzme yoğurt2 yemek kaşığı un1 yumurta sarısı1 su bardağı haşlanmış nohut6 su bardağı suTuzÜzeri için2 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı kuru naneTOYGA ÇORBASI YAPILIŞISüzme yoğurt, un ve yumurta tencereye alınır üzerine bir su bardağı kadar su dökülerek çırpılır.Sonrasında kalan 5 bardak su da tencereye eklenerek ocağa alınır.Yarma da eklenerek kaynayana kadar sürekli karıştırılır.Kaynadıktan sonra yarmalar pişene kadar arada karıştırılıp hem çorbanın kıvamı kontrol edilir hem de yarmaların tencerenin tabanına yapışmaması sağlanır.10-15 dk. kadar sonra nohut ilave edilerek yarmalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir.Çorba piştikten sonra küçük bir tavada tereyağı eritilir, nane eklenerek karıştırılır. Hazırlanan yağ çorbaya eklenerek karıştırılır.Çorbanın kıvamı koyu ise su ilavesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun! Et sote malzemeleri1 paket kuşbaşı doğranmış et (400 gr)1 su bardağı sıcak suYarım çay bardağı su2-3 yemek kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı tuz1 adet domates2 adet yeşil biberET SOTE YAPILIŞIKuşbaşı etinizi 1 bardak sıcak suda kısık ateşte pişirin.Ayrı bir tavada sıvıyağına küp küp doğradığınız domatesleri ve biberleri ekleyerek kavurun. Sonrasında üstüne kırmızı biber de ekleyerek karışımı hazır hâle getirin.Pişen etleri tuz ile birlikte karışıma ekleyerek karıştırdıktan sonra yarım çay bardağı suyu da azar azar dökerek etlerin sosu çektiğinden emin olduğunuzda ocağın altını kapatın. Servis ettikten sonra iftarda afiyetle tüketin! Arpa şehriye pilavı malzemeler2 su bardağı arpa şehriye1 su bardağı domates rendesi2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)1 adet çarliston biber1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağTuzARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞIBiberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin.Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin. Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın. Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. (Biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir)Ocağın altını kapatın. 15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın. Afiyet olsun! Revani tatlısı malzemelerRevani keki için:3 yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı yoğurt1 su bardağı irmik1 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 çay bardağı sıvı yağRevani şerbeti için;3 su bardağı su3 su bardağı sekerYarım limon suyuREVANİ YAPILIŞIİlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır.Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır. Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir. Ilıdığında kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe süslenerek servis edilir. Afiyet olsun!