BİTTER ÇİKOLATALI EV YAPIMI PUDİNG TARİFİ
Ev yapımı puding tarifimizde bu sefer toz puding kullanmayacağız. Ancak siz dilerseniz menünüz için daha hızı bir şekilde hazır paket bitter çikolatalı puding kullanabilir, içine ayrıca verdiğimiz ölçünün yarısı kadar bitter çikolata eritebilirsiniz.
MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 küçük paket bitter çikolata (80 gram)
- 1 paket vanilya
BİTTER ÇİKOLATALI EV YAPIMI PUDİNG YAPILIŞI
- Sütü tencereye aldıktan sonra içinden bir kepçe alıp, derin bir kasede nişasta, un ve kakaoyu karıştırıp, tenceredeki süte ekleyin.
- Şekeri de tencereye alıp şöyle bir karıştırın.
- Ocağa alıp başından ayrılmadan karıştırmaya devam edin.
- Bir başka kasede bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
- Kaynamaya başlayınca içine tereyağı ve bitter çikolatayı ekleyin. Çok koyu olmamasına dikkat edin, çünkü soğuyunca koyulaşır.
- Kıvamı gelince altını kapatıp, vanilya katıp karıştırın.
- Servis kaselerine alın ve oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Ardından dolapta 1-2 saat soğumasını bekleyin.
- Servis ederken isterseniz üzerine biraz daha bitter çikolata rendeleyin ve varsa birkaç adet fıstıkla süsleyin.