Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı havuç çorbası tarifi, brokoli yemeği tarifi, Çerkez tavuğu tarifi, truff tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Havuç çorbası malzemeler3 adet orta boy havuç1 adet büyük boy soğan1/2 su bardağı pirinç5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu (yoksa sıcak içme suyu)1 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 diş sarımsak1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuzHAVUÇ ÇORBASI YAPILIŞISoğanları çok iri olmayacak şekilde doğrayın.Sıvıyağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın.1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin.Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayacak şekilde doğradığınız havuçları ilave edin.1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu yada içme suyunu ekleyin.Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı, karabiberi koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın.Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın.Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişince, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin.Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanın altını kapatın. Brokoli yemeği malzemeler1 adet brokoli2 adet kuru soğan2 adet patates2 adet havuç1/2 çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı salça1 çay kaşığı kuru nane1 silme tatlı kaşığı tuzBROKOLİ YEMEĞİ YAPILIŞITencereye zeytinyağını alın ve ince ince doğradığınız kuru soğanları pembeleşene dek kavurun. Havuçları ve patatesleri küp küp doğrayın ve tencereye alıp bir kaç kez kavurun. Daha sonra içerisine salçayı ve baharatları ilave edin. Üstlerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edin ve yaklaşık 10 dakika bu şekilde pişmeye bırakın. Yıkayıp küçük küçük doğradığınız brokolileri de tencereye alın, kapağını kapatın ve kısık ateşte tüm sebzeler yumuşayana dek yaklaşık 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Çerkez tavuğu malzemeler1 adet bütün tavuk1 adet orta boy kuru soğan1 yemek kaşığı limon suyu1/2 tatlı kaşığı tane karabiber5 su bardağı suCevizli harcı için:300 gram ceviz3 diş sarımsak4 dilim bayat ekmek içi1,5 su bardağı tavuk suyu1 çay kaşığı tuz1/2 tatlı kaşığı toz kişnişÜzeri için:2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı toz kırmızı biberÇERKEZ TAVUĞU YAPILIŞITavuklar ilk olarak temizlenir ve bol suda yıkanır. Derin bir tencere içerisine alınır ve içme suyu, orta boy kuru soğan, limon suyu ve tane karabiber eklendikten sonra orta ateşte pişirilir. Yumuşayana kadar pişen tavuğu geniş bir tabağa alırız. Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu, ince ince uzun parçalar halinde didikleriz. Arzuya göre macun kıvamına gelmesi için mutfak robotundan geçirin. Cevizli harcı hazırlamak için sarımsaklar incecik kıyılır ve tuz ilave edilip sarımsaklar dövülür. Ayıklanmış ceviz içleri eklenip dövme işlemine devam edilir. Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşattıktan sonra cevizli karışıma katılır. Toz kişnişi eklenir, tüm malzemeyi koyu bir akışkanlık elde edene kadar karıştırılır. Tel tel ditilmiş tavuk etleriyle harmanladığınız cevizli karışımı servis tabağına alınız. İsteğe bağlı zeytinyağında pul biberi yakıp üzerine dökebilirsiniz. Truff malzemeler1 tane muz1 paket burçak bisküvi3 tane hurmaYarım çay bardağı hindistan cevizi1 çay bardağı çekilmiş cevizBulamak için100 gram bitter veya sütlü çikolataTRUFF YAPILIŞIİlk olarak muzu eziniz.Hurmayı küçük küçük kesiniz.Sonra bisküviyi rondodan çektirin. İsterseniz elinizle ezebilirsiniz.Sonra cevizi muzu ve hindistan cevizini ekleyip güzelce yoğurunuz istediğiniz şekli veriniz.Diğer yandan çikolatayı benmari usulü eritiniz yapmış olduğunuz truffları çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerine koyunuz tamamen donduktan yerinden kaldırınız.