Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda brokoli çorbası tarifi, sebzeli et haşlama tarifi, sade bulgur pilavı tarifi ve fındıklı yufka tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Brokoli çorbası malzemeler500 gram brokoli7 su bardağı su1 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un1,5 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiberBROKOLİ ÇORBASI YAPILIŞIKüçük parçalara ayırdığınız 500 gram brokoliyi 7 su bardağı su ile birlikte haşlayın.Brokoliler haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla çıkartın ve suyunu bir kenara ayırın.Ardından derin bir tencerede 1'er yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını eritin.1 yemek kaşığı unu da üzerine ekleyin ve kokusu çıkıp, hafif renk alana kadar kavurun.Kavrulan una brokoliyi haşladığınız suyu azar azar ekleyin ve topaklanmaması için bir çırpma teliyle sürekli karıştırın.Bu şekilde 2-3 dakika kaynattıktan sonra haşlayıp süzdürdüğünüz brokolileri suyun içerisine ekleyin.Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderından geçirin ve son olarak üzerine 1,5 çay kaşığı tuzla yarım çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştırın.Brokoli çorbasını bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin. Düdüklüde kemikli et haşlama malzemeler1 kilo kemikli et4-5 patates3 havuç1 büyük soğan1-2 diş sarımsakMaydanozTuzPul biber, karabiber, kimyonDÜDÜKLÜDE KEMİKLİ ET HAŞLAMA YAPILIŞIÖncelikle kemikli etleri tencereye alıp ocağı açıyoruz, et kendi suyunu salıp çekmeye başlayınca ay şeklinde doğradığımız soğanları ilave edip biraz daha kavuruyoruz. Sırasıyla halka halka doğradığımız havuçları, iri iri doğradığımız patatesleri de ekleyip karıştırıyoruz. Tuzu, sarımsağı ve baharatları da ekledikten sonra, üzeri geçecek kadar sıcak su ve kıydığımız maydanozları da ilave edip düdüklünün kapağını kapatıyoruz. Düdük buhar çıkarmaya başlayınca ocağı kısıp bu şekilde 30-35 dakika pişirmeye bırakıyoruz. Sade bulgur pilavı malzemeler1,5 su bardağı pilavlık bulgur1 adet soğan2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytinyağı3 su bardağı sıcak su2 çay kaşığı tuzSADE BULGUR PİLAVI YAPILIŞITereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresine koyup kızdırın.Soğanı yemeklik doğrayıp pilav tenceresinin içine ekleyin.Soğanlar yumuşayana kadar kavurun.Ardından bulguru da tencereye ekleyin.3 dakika daha kavurmaya devam edin.Tuzunu ve sıcak suyu ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.Pilavı orta ateşte kaynamaya bırakın.Tencere kaynadıktan sonra altını biraz kısıp pişmeye bırakın.Pilav piştikten sonra ocağın altını kapatın.Tenceredeki pilavı karıştırıp kapağını tekrar kapatın.Pilavı en az 10 dakika dinlenmeye bırakın.Pilavı dinlendikten sonra hemen servis edebilirsiniz. Fındıklı yufka tatlısı malzemeler2 yufka1 su bardağı kavrulmuş fındık içi50 gr tereyağı veya margarin1 su bardağı sütŞerbet için:1 su bardağı su1 su bardağı toz şekerLimon suyuFINDIKLI YUFKA TATLISI YAPILIŞIFındıkları robota alıp çekin veya havanda ezin. Yayvan bir tavayı yağlayın. Bir yufkayı parçalara bölüp sütle ıslatın ve tavaya yerleştirin.Üzerine çekilmiş fındığın yarısını serpin. Kalan yufkayı da parçalar halinde sütle ıslatıp üzerine yerleştirin. Kalan sütü üzerine gezdirin.Tavayı kısık ateşe alıp yufkaların kenarlarına birkaç parça margarin ekleyin.Kapağı kapalı olarak 5-6 dakika pişirin.Spatula ile altını kontrol edin ve tavayı sallayın. Altı kızarınca ters çevirip diğer tarafını kızarıncaya kadar pişirin. Tavayı ocaktan alın.Şerbet için; su ve şekeri kaynatın. Birkaç damla limon suyu ekleyip ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti ılık yufkanın üzerine gezdirerek dökün.Şerbeti çekince üzerine kalan çekilmiş fındığı serpip servis tabağına alın.Dilimleyerek servis yapın.