Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı domates çorbası tarifi, imam bayıldı tarifi, humus tarifi, talaş böreği tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Domates çorbası malzemeler5 adet büyük boy sulu domates2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak et suyu2 çay bardağı sıcak sütDOMATES ÇORBASI YAPILIŞI1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun. 5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin. Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin. Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin. İmam bayıldı malzemeler5 adet patlıcan4 adet domates2 adet orta boy kuru soğan6-7 diş kuru sarımsak2-3 adet yeşilbiber2 su bardağı sıvı yağı1 tatlı kaşığı şeker1 çay kaşığı karabiber2 çay kaşığı tuzİMAM BAYILDI YAPILIŞISoğan, domates, yeşil biber, ince ince doğranır.Sarımsaklar soyulur.Patlıcanlar alacalı soyulur ve yeşil sapları koparılmadan bıçak yardımıyla kesilir.Patlıcanlar yağda yumuşayana kadar kızartılır ve peçete serilmiş bir kaba konulur.Geri kalan soğan, domates, biber, sarımsak(bütün olarak) atılarak kavrulur, domatesler suyunu çekince iç hazır.Patlıcanlar fırın tepsisine dizilerek içleri genişletilir.Hazırlanan iç patlıcanların içine doldurulur.Fırında 10-15 dakika daha pişirilerek servis edilir. Humus malzemeler400 gram konserve nohut2 yemek kaşığı tahin3 diş sarımsak5-6 yemek kaşığı zeytinyağı1 limonun suyuKırmızı biberKimyonKişnişTuzKarabiberHUMUS YAPILIŞINohuttan bir yemek kaşığı ayırın. Kişniş hariç kalan bütün malzemeyi rondodan geçirin. Eğer kıvamı koyu gelirse biraz su ekleyerek açabilirsiniz. Hazırladığınız humusu, kişniş ve 1 yemek kaşığı nohut ile süsleyin. Talaş böreği malzemeler500 gram sote kuşbaşı1 adet orta boy kuru soğan1 su bardağı haşlanmış bezelye2 adet orta boy haşlanmış havuç1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytinyağı1/2 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı dağ kekiği1/2 çay kaşığı tuz1/2 su bardağı sıcak su10 adet milföy hamuruÜzeri için:1 adet yumurta sarısı1 yemek kaşığı ayçiçek yağı1 yemek kaşığı çörek otu2 yemek kaşığı ayıklanmış ay çekirdeği ya da susamTALAŞ BÖREĞİ YAPILIŞIKabuğu soyulan kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Sote kuşbaşı etleri mümkün olduğunca küçültün. Ayıklanmış bezelye tanelerini kaynar suda haşlayın. Renk ve besin değerlerini kaybetmemesi için soğuk-buzlu suya atıp şoklayın. Suyunu süzüp bekletin. Kabuğunu soyduktan sonra kısa bir süre haşlanan havucu minik küpler halinde kesin. Tereyağı ve zeytinyağını küçük bir tencerede eritin. Sote kuşbaşı etleri yüksek ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun. Kuru soğanları ekleyip pişirme işlemini sürdürün. Domates salçasını katıp karıştırın. Haşlanmış bezelye, havuç ve sıcak suyu ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede etler yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çeken etli iç harcı tuz ve dağ kekiğiyle lezzetlendirin. Ilınması için dinlendirin. Oda ısısında çözülen milföy hamurlarının orta kısımlarına hazırlanan etli iç harçtan koyun. Üçgen ya da kare şeklinde kapatın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilen böreklerin üzerine ayçiçek yağıyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu ve ay çekirdeği içi serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.