Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tarhana çorbası tarifi, kirde kebabı tarifi, beşamel soslu makarna tarifi, güllaç tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz tarhana1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)1 çorba kaşığı tereyağı3 diş sarımsakTuz1 çay kaşığı kırmızı biberTARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin.1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın.3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin).5 su bardağı suyu ilave edin.Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin.15-20 dakika pişirin.Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz. Kirde kebabı malzemelerYarım kilo kuzu butSıvıyağ2 diş sarımsak2 adet domatesEt marinesi için:1 bütün soğan suyu1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvıyağ1 - 2 dal taze kekik yaprağıTuzKirde kebabı üzeri için2 adet kapya biber2 adet yeşil dolmalık biber1 bütün soğan10 adet mantarKİRDE KEBABI YAPILIŞIİlk önce etler marine edilir. Marine malzemelerini bir kabın içerisine alın, küp küp doğranmış etleri ilave edin ve elinizle iyice yoğurun. Kapya biber ve yeşil biberi julyen şeklinde doğrayın. Soğanı da piyazlık bir şekilde doğradıktan sonra mantarı iri şekilde doğrayın. Az yağın içerisinde güzelce doğranan malzemeleri soteleyin. İri küp doğranmış domates ve sarımsakları içerisine ekleyerek ocağın altını kapatın. Ayrı bir tavayı iyice kızdırın ve marine edilen etleri pişirmeye başlayın. Et piştikten sonra tabağa alın. Ayrı bir tavada tereyağıyla lavaşı kavurun. Çıtır lavaş elde edince tabağa koyun ve üzerine etleri alın. Hazırlanan sebzeli sosu üzerine ekleyip servis edin. Beşamel soslu makarna malzemeler1 paket makarnaYarım tencere tuzsuz suSosu için gerekli malzemeler:2,5 yemek kaşığı tereyağı2,5 su bardağı süt2,5 yemek kaşığı unTuz, karabiberBEŞAMEL SOSLU MAKARNA YAPILIŞIÖncelikle yeterli miktarda su koyduğumuz makarna haşlama tenceresine suyumuz kaynadıktan sonra 2 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz. 2 yemek kaşığı sıvıyağımız da kattıktan sonra makarnamızı haşlıyoruz. Ara sıra karıştırırsak makarnalarımız yapışmaz. Haşlanan makarnamızı süzdükten sonra fırın kabımıza alıyoruz. Ayrı bir tencerede Beşamel sosumuzu yapmaya başlayalım. 2,5 yemek kaşığı tereyağımızı tenceremize alıyoruz. Eridikten sonra üzerine 2,5 yemek kaşığı unu ilave ediyoruz. Hafif rengi döndükten sonra üzerine 2,5 su bardağı sütümüzü yavaş yavaşilave ediyoruz sürekli karıştırarak sosumuzu hazır hale getiriyoruz. Sosumuz hazır. Fırın kabımıza aldığımız makarnamızın üzerine beşamel sosumuzu döktükten sonra iyice birbirine karıştırıyoruz. Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirimizi de ilave ettikten sonra 180 dereceli fırınımıza veriyoruz. Üzeri kızarana kadara fırında pişiriyoruz. Güllaç malzemeler300 gram güllaç yaprağı2 litre süt2 su bardağı şeker1.5 yemek kaşığı gıdaya eklenebilir gül suyu150 gram cevizÜzeri için;Yarım narGÜLLAÇ YAPILIŞIGüllaç için önce; süt, 2 su bardağı toz şekeri bir tencerede kaynatın.Daha sonra 1.5 yemek kaşığı gül suyunu süte ekleyip büyükçe bir tepsiye boşaltın.Güllaç yapraklarının yarısını tek tek süte batırın ve ayrı bir tepsiye üst üste yayın.Ortasına ceviz serpin.Kalan güllaçları da aynı şekilde süte batırıp, cevizin üzerine üst üste yerleştirin.Tepsideki sütlü karışımı güllacın üzerine dökün ve sütü çekene kadar 4 saat buzdolabında bekletin.Ardından istediğiniz şekilde kesin.Üzerini toz antep fıstığı ve kiraz şekerlemesi veya nar taneleri ile süsleyip servis yapın. İFTAR VE SAHUR MENÜSÜ İÇİN TIKLAYIN.