EN LEZZETLİ SÜTLAÇ TATLISI TARİFİ VE PÜF NOKTALARI
- Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri, sıcak su ilavesi ile yumuşayana kadar kaynatın.
- Süt, toz şeker ve pirinç ununu ayrı bir kapta bir çırpıcı yardımıyla toz şeker ve pirinç unu eriyene kadar karıştırın.
- Haşlanan pirinçlere süt karışımını azar azar ekleyerek sütlacı hızlıca karıştırın.
- Kıvam alan sütlacı, servis kaselerine paylaştırın.
- Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırın ve soğutun.
- Soğuk olarak servis edin.
Püf noktası: Pirinç ununu, topaklanmaması için süt ile iyice karıştırdıktan sonra kaynamakta olan pirinçlere azar azar ve ılıştırarak eklemeye dikkat edin.
Pişirme önerisi: Arzuya göre; sütlaç karışımına vanilya ekleyebilir, toz şeker miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.
Servis önerisi: Tarçın ya da file fındık ilavesi ile servis edebilirsiniz. Tercihe göre nar taneleri de ekleyebilirsiniz.
Alternatif sütlaç tarif mi arıyorsunuz? Hemen aşağıda göreceğiniz Posta.com.tr Özel Hamsiköy Sütlacı Tarifi haberimize göz atın.