'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (03 Şubat 2023)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak ezogelin çorbası tarifi, fırında tavuk but tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve revani tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı ezogelin çorbası tarifi, fırında tavuk but tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve revani tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ
Ezogelin çorbası malzemeler
- 2 çay bardağı mercimek
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
EZOGELİN ÇORBASI YAPILIŞI
- Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın.
- Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye aktarın.
- 3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın.
- Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
- Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
- Üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın.
- Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin.
- 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, 2 dakika daha kavurun.
- Kavrulan sosunuzu ocaktan alın. Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımı ekleyin.
- Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin. Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin.

FIRINDA TAVUK BUT TARİFİ
Fırında tavuk but malzemeler
- 4 adet kalçalı but
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- Pul biber
- Kekik
- Kimyon
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 küçük soğan
- Zeytinyağı
FIRINDA TAVUK BUT YAPILIŞI
- Soğanları ve sarımsakları rendeleyin.
- Yoğurda ekleyerek karıştırın.
- Son olarak zeytinyağını ve baharatları ekleyip harmanlayın.
- Ardından tavukları temizleyin, varsa fazla derilerini kesin.
- Butların içlerinin iyi pişmesi için üzerine çizikler atın.
- Hazırladığınız sosu, tavuk butların her tarafına iyice yedirin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tavukları yerleştirin.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırınınızın gücüne göre 45 dakika gibi bir sürede pişecektir.
- Eğer fırınınızda ızgara özelliği varsa son dakikalarda ızgara konumuna getirebilirsiniz. Böylece tavuk butlarınız daha iyi bir şekilde kızarır.

SEBZELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Sebzeli bulgur pilavı malzemeler
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 orta boy soğan
- 3 adet biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kapya biber
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su (kaynar)
SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
- Pilav tenceresine yağı alın ve eritin.
- Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.
- Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekliyoruz.
- Kavurmaya devam ediyoruz.
- Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yine kavuruyoruz.
- Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatıyoruz.
- Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıyoruz.

REVANİ TATLISI TARİFİ
Revani tatlısı malzemeler
Revani keki için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Revani şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı seker
- Yarım limon suyu
REVANİ TATLISI YAPILIŞI
- İlk olarak şerbet hazırlanır.
- Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır.
- Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
- Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır.
- Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.
- Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.
- Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.
- 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.
- Ilıdığında kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.
- 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe süslenerek servis edilir.