Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı domates çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve havuçlu bademli kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Domates çorbası malzemeler5 adet büyük boy sulu domates2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak et suyu2 çay bardağı sıcak sütDOMATES ÇORBASI YAPILIŞI1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Nohut yemeği malzemeler2 su bardağı nohut2 adet sivri biber1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası5 su bardağı su4 yemek kaşığı sıvı yağPul biberKarabiberTuzNOHUT YEMEĞİ YAPILIŞINohutları bir gece önceden sıcak suya koyun içine biraz karbonat ekleyin.Ertesi gün süzüp iyice durulayın.Süzdüğünüz nohutları üzerine temiz su ilave edip 20 dakika kadar haşlayın.Sıvı yağı düdüklü tencereye alın.Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayın.Biberleri de soğanlarla aynı boyutta doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurma işlemine devam edin.Daha sonra salçayı ilave edin.Kavurma işlemini salçanın kokusu çıkana sürdürün.Bir gece önceden ıslatıp haşladığınız nohutları, tencereye ekleyin ve nohutları ezmeden birkaç tur karıştırın.Üzerine kaynar su, tuz, karabiber ve pul biberini ekleyin.Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.Nohut güzelce pişince tencerenin altını kapatın.Nohut yemeğiniz hazır, sıcak servis edebilirsiniz. Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı½ su bardağı arpa şehriye2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIYayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun. Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin. Havuçlu bademli kek malzemeler3 adet yumurta1 su bardağı şeker1/2 su bardağı sıvı yağ1 su bardağından biraz az süt1 su bardağı rendelenmiş havuç1 su bardağı çekilmiş badem2 su bardağı un2 paket kabartma tozu1 çay kaşığı tarçın1 paket vanilyaHAVUÇLU BADEMLİ KEK YAPILIŞI3 yumurtayı blender da çırpın.Köpürene kadar şekeri ekleyip biraz daha çırpın. Süt, sıvı yağ, tarçını ve unu katarak iyice çırpın.Hamur kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.Rendelenmiş havucu ve bademi ekleyerek karıştırıp 180°fırında pişirin.