Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı ezogelin çorbası tarifi, fellah köfte tarifi, cacık tarifi ve şekerpare tarifi var. Malzemeleri1 su bardağı dolusu kırmızı mercimek,1 yemek kaşığı pirinç,2 yemek kaşığı bulgur,1 adet orta boy soğan,1,5 yemek kaşığı salça,1,5 tatlı kaşığı tereyağı,Yarım çay bardağı zeytin yağı,1,5 tatlı kaşığı pul biber,1 çay kaşığı karabiber,6 su bardağı sıcak su,1,5 çay kaşığı tuz.EZOGELİN ÇORBA TARİFİ YAPILIŞIÖncelikle soğanları güzelce doğrayın ve düdüklüye alın. İçerisine zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek ocağın altını açın. Bu aşamada soğanları hafifçe kavurun.Soğanların üzerine salçayı ve yıkanmış olan mercimekleri ekleyin. Bu şekilde malzemeleri kavurmaya devam ediyoruz.Sıra geldi diğer malzemeleri düdüklüye eklemeye. Bu aşamada tüm baharatları, bulguru ve pirinci eklemeniz gerekmektedir. Ayrıca eklediğiniz baharatları arzunuza göre belirleyebilirsiniz.Son aşamaya geldiğinizde ise suyu ekleyin ve düdüklünün kapağını kapatın. Ayrıca ocağın altını da kısık seviyeye getirmelisiniz.15 dakika sonrasında ocağı kapatın ve kontrollü şekilde biraz bekleyerek düdüklünün kapağını açın.Düdüklünün kapağını açtıktan sonra çorbayı iyice karıştırın. Bu şekilde çorba kıvamını tam anlamıyla alacaktır. Ardından ezogelin çorbasını sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Malzemeleri1,5 su bardağı ince bulgurYarım su bardağı irmik2 su bardağı sıcak su4 yemek kaşığı un1 adet yumurta1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıTuz, karabiberÜzeri için;1 kase yoğurt (isteğe bağlı)2 diş sarımsak (isteğe bağlı)2 yemek kaşığı tereyağıToz kırmızı biberFELLAH KÖFTESİ YAPILIŞIBulguru ve irmiği yoğurma kabına alıp üzerine sıcak su ekliyoruz.Üzerini kapatıp şişmesi için on dakika kadar bekletiyoruz.Daha sonra unu, yumurtayı, salçayı ve baharatları ekleyip iyice yoğuruyoruz.Yoğururken elimizi ara ara ıslatıyoruz.Hazır olan harçtan misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.Bu aşamada da elimizi ıslatıyoruz.Tencereye su koyup tuz ve biraz sıvı yağ ekledikten sonra köfteleri hafif una bulayıp kaynayan suya atıyoruz.Köfteler suyun üzerine çıkınca pişmiş demektir.Pişen köfteleri servis tabağına alıp hafif soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ve yağını gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Malzemeleri3 su bardağı yoğurt1,5 su bardağı soğuk su4 adet orta boy salatalık2 diş sarımsak1 çay kaşığı tuz1/4 demet dereotuServisi için:2 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı sirke (isteğe bağlı)1 tatlı kaşığı kuru naneCACIK YAPILIŞIBol suda yıkayıp kuruladığınız salatalıkların uç kısımlarını kestikten sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun.Salatalıkları küçük küpler halinde kesin, arzuya göre rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Küçük parçalar halinde kestiğiniz sarımsakları tuz ilavesiyle havanda ezin.Dereotunu incecik kıyın. Salatalık küpleri, ezilmiş sarımsak ve incecik kıyılmış dereotunu yoğurda katın.Azar azar eklediğiniz soğuk suyla karıştırdığınız cacığın kıvamını ayarlayın.Servis öncesinde zeytinyağı ve kuru nane ilave ettiğiniz cacığı servis kaselerine paylaştırın. Afiyet olsun! Malzemeleri2 su bardağı un125 gram oda sıcaklığında tereyağı1 çay bardağı ayçiçek yağı4 yemek kaşığı irmik4 yemek kaşığı toz şeker1 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaŞekerpare üzeri için:20 adet fındık içiŞekerpare şerbeti için:2,5 su bardağı toz şeker2,5 su bardağı su1 dilim limonŞEKERPARE TATLISI YAPILIŞIToz şeker ve suyu karıştırdıktan sonra yüksek ateşte kaynatın.Kaynama noktasına gelen şerbete bir dilim limon ve suyunu ekledikten sonra ocaktan alın. Soğuması için bekletin.Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, ayçiçek yağı, toz şeker, yumurta ve vanilyayı bir kapta krema haline gelene kadar eliniz ile karıştırın.Elenmiş un ve kabartma tozunu, irmik ile ayrı bir kapta karıştırın.Krema haline getirdiğiniz karışıma azar azar ekleyerek, şekerpare hamurunu tamamlamış olun.Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra kulak memesi kıvamında elde ettiğiniz hamuru, yirmi eşit parçaya bölün.Avuç içinde yuvarlayarak, şekil verdiğiniz şekerparelerin orta kısımlarına fındık içlerini yerleştirin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.Fırından çıkan şekerparelere, şerbetini ekleyin. İçini çeken tatlıları ılık ya da soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!