'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (04 Kasım 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak sebze çorbası tarifi, ratatuy tarifi, sarımsaklı ekmek tarifi ve fıstık ezmeli kek tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı sebze çorbası tarifi, ratatuy tarifi, sarımsaklı ekmek tarifi ve fıstık ezmeli kek tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

SEBZE ÇORBASI TARİFİ
Sebze çorbası malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 litre su
- 2 diş sarımsak büyüklüğünde taze zencefil
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
SEBZE ÇORBASI YAPILIŞI
Bir tencerenin içerisine mercimek, havuç, patates ve soğanı yerleştirin.
Tencereye 2 litre su ekleyip ocağın altını açın.
Sebzeler yumuşadığında çorbayı blendardan geçirin.
Zencefili soyup rendeleyin.
Blendardan geçirdiğiniz çorbaya rende zencefil ve zeytinyağı ekleyin.
Son olarak çorbayı tuz ve karabiber ile tatlandırın.

RATATUY TARİFİ
Ratatuy malzemeler
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 3 dal taze biberiye
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
RATATUY YAPILIŞI
Patlıcanları kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin.
Tuzlu suda 15 dakika kadar beklettiğiniz patlıcan dilimlerini süzüp kurulayın.
Kabakları ve domatesleri de aynı şekilde dilimleyin. Tüm sebzeleri derin bir kaseye alıp zeytinyağı, tuz ve baharatları üzerine ekleyin ve harmanlayın.
Varsa döküm tavayı yoksa fırın kabını yağlayıp sebze dilimlerini patlıcan-kabak-domates sırasıyla birbirinin üzerini kısmen kapatacak şekilde dizin. Kalan zeytinyağını da üzerine gezdirin.
Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra yemeği fırına verin. 25-30 dakika kadar pişirdiğiniz ratatouille’u sıcak servis edin.

SARIMSAKLI EKMEK TARİFİ
Sarımsaklı ekmek malzemeler
- 1 adet bayat ekmek
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
- 3 dal taze kekik
- 200 gram parmesan tozu
- 1 çay kaşığı tuz
SARIMSAKLI EKMEK YAPILIŞI
Sarımsakları havanda iyice dövün. Oda sıcaklığına gelmiş olan tereyağını bir kaseye alın ve sarımsak, tuz, taze kekik yaprakları ile iyice karıştırın.
Bayat ekmeği dilimlere ayırıp üstlerine hazırladığınız sarımsaklı tereyağından bolca sürün. Ardından yanmaz kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dizip, ekmek dilimlerinin üstlerine parmesan tozu serpiştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdikten sonra sarımsaklı ekmeklerinizi sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

FISTIK EZMELİ KEK TARİFİ
Fıstık ezmeli kek malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 2 ,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 kavanoz 340 gram şekersiz yer fıstığı ezmesi
FISTIK EZMELİ KEK YAPILIŞI
Granit kek kalıbını tuzsuz tereyağı ile iyice yağlayın.
Öncelikle 3 yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sonra diğer sıvı malzemeleri tek tek ekleyerek iyice çırpın. Un ve kabartma tozu vanilyayı elek yardımıyla eleyerek yavaş yavaş ekleyin. Çırpmaya devam edin. En son 1 kavanoz yer fıstığı ezmesi i ekleyerek iyice karıştırın.
İyice yağlanmış kek kalıbına kek hamurunu dökün. Elle sallayarak iyice yayılmasını sağlayın. 170 derece de yaklaşık 35 -40 dakika pişirin.