Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda etli bamya çorbası tarifi, etli ekmek tarifi, mevsim salatası tarifi ve haşhaşlı revani tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Bamya çorbası malzemeler100 gram kuşbaşı koyun eti25 gram kuru bamya1,5 kaşık tereyağı1 adet orta boy kuru soğan1 tatlı kaşığı salça1 su bardağı et suyu1 adet limon1 tatlı kaşığı tuzKURU BAMYA ÇORBASI YAPILIŞIKenar kılçıklarının çıkması için bamyaları bir peçetenin arasında ovun.Ovduktan sonra bir tencereye yerleştirin ve üzerine çıkacak kadar su koyun.1 tutam tuz atıp 5 dakika haşlayın.Kuşbaşından küçük doğranmış etleri de ayrı bir kapta haşlayın.Bir başka tencerede, soğanı pembeleşinceye kadar tereyağıyla kavurun.Daha sonra, sulandırılmış salçayı soğana ilave edin, 1 taşım kaynatıp et suyunu ekleyin.Kaynamaya başlayınca limon suyunu da ekleyin.Haşlanmış bamyayı ve etleri de dökün.Tuz koyup yarım saat pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz.Limonu az gelirse kişinin arzusuna göre ilave edilebilir. Etli ekmek malzemelerÜzeri için400 gram yağlı dana kıyma1 soğan1 domates3-4 dal maydanozTuzKarabiberKırmızı pul biberHamuru için500 gram un1 çay kaşığı yaş maya350 gram ılık su1 tatlı kaşığı tuzAçmak için1 su bardağı unETLİ EKMEK YAPILIŞIHamuru için, unu geniş bir yoğurma kabına alın.Ortasını açarak havuz yapın ve yaş maya, su, tuz ilave edin.Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 45-50 dakika dinlendirin.İç harcı için kıymayı bir karıştırma kabına alın.Rendelediğiniz soğanı, küp doğradığınız domatesi ve ince kıydığınız maydanozu ekleyin.Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Mayalanan hamuru 8 eşit bezeye ayırın.Bezelerin üzerine un serperek bir merdane yardımı ile hazır yufka inceliğinde açın.Üzerlerine kıymalı harçtan koyup, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 8-10 dakika pişirin.Fırından alıp dikdörtgen parçalar elde edecek şekilde dilimleyin. Sıcak servis yapın. Mevsim salatası malzemelerKırmızı lahananın yarısı2 adet havuç1 göbek marulİsteğe göre 3-4 kaşık haşlanmış mısırYarım demet rokaYarım demet maydanozTuzLimon suyuZeytinyağıMEVSİM SALATASI YAPILIŞIGöbek marulu yıkayıp dörde kesin.Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun.Havucu rendeleyin.Roka ve maydanoz yapraklarını yıkayıp kurulayın.Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.Mısırı üzerine serpin.Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın. Haşhaşlı revani malzemeler1 su bardağı un1 çay bardağı şeker3 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 kahve fincanı haşhaş1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı irmik1 paket kabartma tozu1 çay bardağı limon kabuğunun rendesiŞerbeti için:3,5 su bardağı su3 su bardağı toz şeker3-4 damla limon suyuHAŞHAŞLI REVANİ YAPILIŞIÖnce şerbeti hazırlayın, bir tencereye şekeri ve suyu koyun.Ocağın üstüne aldığımız tencere önce orta derecede, kaynadıktan sonra kısık ateşte olmalıdır.2-3 dakika sonra altını kaptın.İndirmeye yakın limon suyunu ekleyin.Kek malzemelerini, kek yaparken kullandığınız sıralama ile yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın.Yoğurt ve yağ ekledikten sonra çırpın, limon kabuğunu, diğer malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı, yağladığınız cam tepsiye dökün.175 derecede ısınmış fırında, üstü kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.Fırından aldıktan sonra, 4-5 dakika ılınması için bekleyin, keki de tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kepçeyle azar azar yedirin.Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın.En 4-5 saat buzdolabında dinlendirin, arzu ettiğiniz şekilde üzerini süsleyip servis edin.