Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün yayla çorbası tarifi, köfte patates tarifi, mevsim salata tarifi ve sütlaç tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)3 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıTuz ve naneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, zeytinyağı, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.Şık bir sunum olması için, çorba kaselere alınır.Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır.Ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir.Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın. Fırında patates köfte malzemeler3 adet orta boy patates1 adet orta boy kuru soğan1 adet orta boy domates2 adet orta boy kırmızı biberKöfte harcı için:500 gram kıyma1 adet kuru soğan1 adet yumurta2 yemek kaşığı galeta unu (ya da bayat ekmek içi)10 dal maydanoz1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı yenibaharSosu için:2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası1,5 su bardağı sıcak suYarım çay kaşığı tuzFIRINDA PATATES KÖFTE YAPILIŞIKuru soğanı rendeleyin ve yoğurma kabına aldığınız kıymaya ilave edin.Galeta unu, yumurta ve ince ince doğradığınız maydanozları da kıymaya ekleyin.Tuz, karabiber ve kimyonu da ekleyip yoğurun.Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.Kıymadan küçük parçalar koparıp elinizle köfte şekli verin.Sıvı yağı sos tenceresinde kızdırıp içine domates salçasını ekleyin ve kısa bir süre kavurun.Ardından içine rendelediğiniz domatesleri de ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin.Kuru soğanları piyazlık, patatesleri ise elma dilim doğrayın.Fırın kabının tabanına önce soğanları üzerine patatesleri yerleştirin.En üste de köfteleri dizin.Kırmızı biberi küp küp doğrayıp köftelerin üzerine serpin.Hazırladığınız domatesli sosu da malzemelerin üzerine yayın.Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.Tepsiyi fırına verip 35-40 dakika kadar pişirin. Mevsim salata malzemelerYarım göbek kırmızı lahana2 adet havuç1 göbek marul veya kıvırcıkYarım demet rokaYarım demet dereotuYarım demet maydanozİsteğe göre 3-4 kaşık haşlanmış mısırTuz1 limonun suyuZeytinyağıMEVSİM SALATA YAPILIŞIGöbek marulu yıkayıp dörde kesin.Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle iyice ovun. Dilerseniz limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz. Bir süre tuz ve sirke ile beklemesi iyi olur. Ardından son bir kez tekrar yoğurur gibi ovmaya devam edin.Bu işlem sırasında elleriniz boyanabilir, dilerseniz bir mutfaklarda da kullanılan ve hareket kabiliyetinizi engellemeyen ameliyat eldivenlerinden kullanabilirsiniz.Havucu rendeleyin.Roka, maydanoz ve dereotu yapraklarını yıkayıp kurulayın.Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.İsteğe göre haşlanmış mısırı üzerine serpin.Roka, maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.Dereotu ile süsleyin.Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın. Kırmızı lahananyı ayrıca sirke ile ovduysanız, sirke koymanıza gerek yok. Sütlaç malzemeler1 litre süt2 çay bardağı pirinç1 litre su3 yemek kaşığı pirinç unu1,5 -2 su bardağı toz şekerTarçınSÜTLAÇ YAPILIŞIPirinçleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerine su ekleyerek haşlayın.Pirinçler şişip pişince üzerine sütü ekleyin. Birkaç kere karıştırıp kaynamasını bekleyin.Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı sütle eritin.Tencerede kaynayan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasenin içerisine ekleyin.Kasedeki karışımı kaynayan tencerenin içerisine ekleyin. Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin.Daha sonra toz şekeri ilave edin karıştırın ve 1 - 2 taşım kaynatın.Pişen sütlaçları kaselere dağıtın. Sütlaçlar soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis edin.