Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak mercimek çorbası tarifi, musakka tarifi, semizotu salatası tarifi ve Kıbrıs tatlısı tarifi. Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mercimek çorbası tarifi, musakka tarifi, semizotu salatası tarifi ve Kıbrıs tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Mercimek çorbası malzemeler1.5 su bardağı sarı mercimek1.5 su bardağı tavuk suyu4 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası1 yemek kaşığı kekik1 tatlı kaşığı pul biber2 yemek kaşığı unMERCİMEK ÇORASI YAPILIŞIMercimekleri bir tencereye alıyoruz. Berrak bir su elde edene kadar bol bol yıkıyoruz. Yıkanan mercimeklerin üzerine 1.5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip 3 su bardağı su ekliyoruz. Mercimekler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp blenderden geçiriyoruz. Başka bir tavanın içerisine tereyağı ve sıvı yağı koyup kızdırıyoruz. Kızan yağın üzerine unu ekliyoruz. Rengi değişen unun üzerine 1.5 yemek kaşığı salçayı koyuyoruz. Kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Kokusu çıkan salçanın üzerine baharat seviyorsanız kekik ve pul biberi ekleyip hemen üzerine 1 su bardağı su ilave ediyoruz. Kaynayana kadar bol bol karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kısıyoruz. Musakka malzemeler2 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet orta boy kuru soğan3 adet orta boy çarliston biber4 adet orta boy patlıcan300 gram az yağlı kıyma1 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon2 adet domates1 su bardağı suPatlıcanları kızartmak için:1 su bardağı ayçiçek yağıMUSAKKA YAPILIŞIPatlıcanların uç kısımlarını aldıktan sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun. Halka halka kestiğiniz patlıcanları, acısının çıkması için bol tuzlu suda bekletin. Sıvıyağını tavada kızdırın ve yemeklik doğradığınız soğanları üzerine ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine biberi ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymayı, salçayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu da ekleyip pişirmeye devam edin. Küp doğradığınız domatesleri de ekleyip pişirmeye bırakın. Domatesler piştikten sonra ocaktan alın. Patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Acısının çıkması için tuzlu suda bekleyen patlıcanların suyunu süzdürün. Salata kurutucusu ya da kağıt havlu yardımıyla patlıcanları kuruladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek kızartın. Altın rengini alan patlıcanları kızgın yağdan çıkarın ve ayrı bir tencereye dizin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı da ekledikten sonra 1 su bardağı su ilave edip 15 dakika pişirmeye bırakın. Sıcak olarak servis edin. Semizotu salatası malzemeler1 bağ semizotu1 kase yoğurt1 diş sarımsak1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber3 yemek kaşığı sıvıyağSEMİZOTU SALATASI YAPILIŞISemizotunu ilk önce bol sirkeli suda yıkayıp suyunu süzün. Doğrayıp kaseye alın. İçine tuz, yoğurt ve ezilmiş sarımsağı koyup güzelce karıştırın. Üzerine yağda yakılmış pulbiber ekleyin. Misafirlerinize soğuk olarak servis yapın. Kıbrıs tatlısı malzemeler3 adet yumurtaYarım su bardağı şekerYarım su bardağı sıvı yağ1 su bardağı galeta unu1 su bardağı kırılmış ceviz1 su bardağı Hindistan ceviziBir paket kabartma tozuKıbrıs tatlısı kreması için1 litre süt1 su bardağı nişastaYarım su bardağı şeker1 paket vanilya1 paket krem şantiKıbrıs tatlısı şerbeti için2 su bardağı su1.5 su bardağı şeker1 paket vanilyaKIBRIS TATLISI YAPILIŞIKıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin. Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye dökün. 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin. Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın. Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi serpin.