Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mısır çorbası tarifi, hamsi pilavı tarifi, turşu kavurması tarifi ve laz böreği tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Mısır çorbası malzemeler500 g dondurulmuş mısır2 yemek kaşığı tereyağı1 kuru soğan2 yemek kaşığı un8 çay bardağı süt4 çay bardağı tavuk suyu5-6 dal frenk maydanozuMISIR ÇORBASI YAPILIŞIİlk olarak mısırın yarısını ayırıp ezerek püre haline getirin. Diğer yarısını bir kenarda bekletin.Derin bir tencerede tereyağını eritin. Soğanları piyazlık doğrayıp ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.Ezdiğiniz mısırları tencereye ekleyip karıştırın. Üzerine sütü ve tavuk suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin.Çorba kaynamaya başladığında, ayırmış olduğunuz tane mısırları da ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış frenk maydanozu serpebilirsiniz. Hamsili pilav malzemeler1 kg hamsi2 su bardağı pirinç2 soğan1 kahve fincanı zeytinyağı1 demet taze soğanYarım demet taze nane1 tatlı kaşığı toz şekerKuş üzümüDolmalık fıstıkTuzKarabiberYeni baharHAMSİLİ PİLAV YAPILIŞIHamsileri iyice temizleyip yıkadıktan sonra bir kevgirde mısır unuyla harmanlayın.15 dakika bu şekilde bekletin. Pirinci birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat beklettikten sonra süzün.Soğanları temizleyip ince kıyın. Pilav tenceresinde zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun.Dolmalık fıstıkları ilave edip birkaç dakika daha kavurun.Pirinç ve sıcak suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp kısık ateşe alın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.Ocaktan alıp tuz, şeker, kıyılmış taze soğan ve baharatı ekleyip iyice harmanlayın.Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.Isıya dayanıklı yuvarlak ve derin kaseleri yağlayın.İçlerini ikiye ayrılmış hamsi filetolarıyla kaplayın. Üzerine pilavı yayın.Kalan filetoları da aynı şekilde sıralayın.Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.Fırından alın. Servis sırasında ters çevirerek servis tabağına aktarın. Turşu kavurması malzemeler500 gram taze fasulye turşusu2 adet soğan3 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağı2 diş sarımsak1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı tuzTURŞU KAVURMASI YAPILIŞIBir kabın içerisinde suyla bekletip fazla tuzundan arındırdığınız fasulye turşularını süzün ve verev bir şekilde iri iri doğrayın. Soğanları ince ince yarım halka şeklinde doğrayın ve derince bir tavada ısıttığınız zeytinyağı ve tereyağında, soğanlar pembeleşene dek güzelce kavurun. Pul biberi ekleyin ve birkaç kez karıştırdıktan sonra doğradığınız fasulyeleri ilave edip kavurmaya devam edin. Sarımsakları bir havanda ezin ve üstüne ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra gerekiyorsa tuz da ekleyin ve altını kapatın. Laz böreği malzemeler5 su bardağı un1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvıyağ1 çay bardağı su1 tutam tuz1 yumurta150 gr tereyağı1 su bardağı pudra şekeriKrema için8 çorba kaşığı toz şeker2 çorba kaşığı mısır nişastası2 çorba kaşığı un4 su bardağı süt10 gr tereyağıHamuru açmak için1 su bardağı un1 su bardağı nişastaLAZ BÖREĞİ YAPILIŞIHamur yoğurma kabında yoğurt, sıvıyağ, tuz, yumurta ve 25 gr eritilip ılınmış tereyağını iyice karıştırın.Elenmiş unu azar azar ilave ederek pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.Krema için süt, şeker, nişasta ve unu bir tencerede karıştırın.Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ekleyin.Karıştırıp ılınmaya bırakın.Hamuru açmak için un ve nişastayı bir kapta harmanlayın.Hamurdan 40 iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Her parçayı un ve nişasta karışımı serpiştirilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımıyla çok ince bir yufka şeklinde fırın tepsisinin ölçüsünde (çapı 30 santim) açın.Her açtığınız yufkayı mutfak bezlerin üzerinde kuruması ve havalanması için serin.Krema ılınınca pütürsüz bir kıvam elde etmek için mikserle çırpın.Kalan tereyağını (125 gr) eritip ılınmaya bırakın. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayın.20 yufkayı (her katın üzerini fırça yardımıyla tereyağından sürerek) üst üste serip kremanın tamamını yayın.Kalan 20 yufkayı da aynı şekilde üst üste serin.Baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Kalan tereyağını üzerine gezdirerek dökün.Tatlı hamurunu önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 45 dakika üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin.Fırından alıp tatlı sıcakken 1 su bardağı pudra şekeri üzerlerine gezdirerek serpiştirin.Soğuk servis yapın.