DONDURMALI İRMİK HELVASI TARİFİ
Dondurmalı irmik helvası malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 500 gram irmik
- Şerbeti için;
- 250 ml süt
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Dondurmalı irmik helvası içi için;
DONDURMALI İRMİK HELVASI YAPILIŞI
Şerbeti için uygun bir karıştırma kabına su, süt ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırın. Daha sonra uygun bir tencereye tere yağını alın ve eritip irmiği ilave edin. Orta ateşte karıştırarak kavurmaya başlayın. Ortalama 10 dakika kadar kavurun. Kavrulan irmiğe şerbetini de ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Şerbetini çeken helvayı karıştırın ve koyulaştıktan sonra ocağı kapatarak demlenmeye bırakın. Servis edileceğinde içerisini streç film ile kaplanan kasenin içerisine helvadan koyun. Ortası çukur kalacak şekilde helvayı yayın. Helvanın ortasına dondurmadan koyun ve daha sonra alt tabanını da helva ile kapatın. Servis tabağına kaseyi ters çevirip üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.