'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (05 Ağustos 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yayla çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, çanak salata tarifi ve şerbetli badem tatlısı tarifleri.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak yayla çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, çanak salata tarifi ve şerbetli badem tatlısı tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

YAYLA ÇORBASI TARİFİ
Yayla çorbası malzemeleri
- 1 çay bardağı pirinç
- 7 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Nane
Yayla çorbası yapılışı
Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır. Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır.

ISPANAK YEMEĞİ TARİFİ
Ispanak yemeği malzemeleri
- 1 kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Ispanak yemeği yapılışı
Başlangıç olarak ıspanakları temizleyin. Diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavurun. Salçayı ilave edin. Ardından ıspanakları da ekleyip ıspanaklar eriyinceye kadar kavurun. Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edin. 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirin. Sıcak servis edin.

ÇANAK SALATA TARİFİ
Çanak salata malzemeleri
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 5 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı mayonez
Çanak salata yapılışı
4 adet patatesi haşlayın, kabuklarını soyup robottan çekerek püre haline getirin ve bir kaba alın. Bulguru derince bir kaba alın ve üstüne 1 su bardağı kaynar su döküp yaklaşık 10 dakika bekletin. Soğanı ince ince doğrayın ve tavaya zeytinyağı ekleyip kavurun, içerisine salçayı ve baharatlarını da ekleyip kavurmaya devam edin. Hazırladığınız salçalı sosu püre haline getirdiğiniz patateslerin üstüne dökün, kabarmış olan bulguru da ekleyin ve yoğurup, dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Salatası için; kalan 1 patatesi ve havucu küp küp doğrayın. Üstünü geçecek kadar su ilave edin ve sebzeler yumuşayana dek haşlayın. Sonrasında süzün, haşlanmış bezelyeleri ve küp küp doğradığınız turşuları ekleyin. Yoğurt, mayonez ve ince ince doğranmış dereotunu da ekleyip karıştırın. Salatanız hazır. Hazırlayıp dinlenmesi için dolaba kaldırdığınız patatesli harcı alın ve elinizle mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp çanak şekli vererek bir servis tabağına dizin. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırladıktan sonra, hazırlamış olduğunuz salatayı içlerine paylaştırın. Dereotu ile süsleyip servis edin.

ŞERBETLİ BADEM TATLISI TARİFİ
Şerbetli badem tatlısı malzemeleri
Şerbetli badem tatlısı hamuru için
- 60 gram oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 + 1/4 su bardağı un
Şerbetli badem tatlısı süslemek için
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Şerbetli badem tatlısı şerbeti için
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 - 2 damla limon suyu
Şerbetli badem tatlısı üzeri için
- Yarım çay bardağı irmik
Şerbetli badem tatlısı yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Tencereye şeker ve suyu koyup karıştırın. Kaynayana kadar karıştırma işlemine devam edin. Kaynayan şerbete limon suyu ekleyip altını kapatın ve soğuması için kenara alın.
Hamuru yapmak için bütün hamur malzemelerini bir kaba koyun ve iyice yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde etmiş olacağız. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamurları şekil vererek tepsiye yerleştirin. Şekil verme işlemi bitince hamurların ortasına bıçağın tersiyle çok derin olmayacak şeklide yarıklar açın. 180 derece fırında tatlıların üstü kızarana kadar pişirin.
Tatlıların üstü kızarınca 1 - 2 dakika bekletin ve başka tepsiye aktarın. Tatlılar sıcakken üzerine soğumuş şerbeti gezdirin ve çekmesini bekleyin. Şerbeti çekip soğuyan tatlıları süsleyip servis edebilirsiniz.