KARAKUŞ TATLISI TARİFİ
Karakuş tatlısı malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı su
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Karakuş tatlısını açmak için:
Kızartmak için:
Karakuş tatlısı şerbeti için:
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1/2 adet limon
KARAKUŞ TATLISI YAPILIŞI
- İlk olarak şerbetini hazırlayın.
- Şerbet için gerekli olan bütün malzemeleri tencereye aktarın limonu sıkıp kabuğunu içine atın.
- Kaynayana kadar karıştırın. Kaynadığında limonu içinden çıkartın.
- Hamuru hazırlarken hamuru için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırma kabına alın.
- Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Un az gelirse ilave edebilirsiniz. Hamur yoğurma işlemi bittiğinde 6 eşit parçaya bölün ve üzerine nemli bir bez serip 15 dakika dinlendirin.
- Bu sırada iç harcı hazırlamak için ceviz içini, tarçını, toz şekeri bir kabın içinde iyice karıştırın ve kenara koyun.