Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size tel şehriye çorbası tarifi, şnitzel tarifi, sebzeli makarna tarifi ve gelin pastası tarifi var. Tel şehriye çorbası malzemeler1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak su yaklaşıkTEL ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.1 dakika kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin. 2-3 dakika kadar kısık ateşte kavurun.Şehriyeyi ilave edip 2 dakika daha kavurun, baharatını ekleyin.Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz.5 dakika kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.Kapağı kapalı şekilde 5-10 dakika dinlendikten sonra servise hazır. Tavuk şnitzel malzemeler1 adet tavuk göğüs etiYarım su bardağı unYarım su bardağı galeta unu2 adet yumurtaKöriKarabiberTuzKızartmak içinSıvı yağTAVUK ŞNİTZEL YAPILIŞIUn, galeta unu ve yumurtayı ayrı ayrı kaplara koyun.Hepsinin içine biraz karabiber, köri ve tuz ekleyerek karıştırın. Tavaya bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyarak kızdırın.Şnitzel için göğüs etlerini önce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayarak orta sıcaklıkta yağda iki tarafı kızarana kadar pişirin.Fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine koyun.Bütün tavuklar bu şekilde pişirildikten sonra sıcak olarak servis edin. Sebzeli makarna malzemeler1 paket makarna (500 g)1 adet kuru soğan1 adet kırmızı dolmalık biber1 adet sarı dolmalık biber3 adet yeşil biber1 adet havuçYarım çay bardağından biraz fazla soya sosuTuz6 yemek kaşığı sıvı yağ7 su bardağı kaynar suSEBZELİ MAKARNA YAPILIŞIDerin bir tencereye 7 su bardağı suyu ekleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin.Ocağın altın açın ve kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ilave edip 1 paket makarnayı ekleyin.Ortalama 8 - 10 dakika haşlayın.Haşlanan makarnayı bir süzgeç yardımıyla süzün.Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin.Soğanlar yumuşayınca üzerine kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ekleyin.Biberlerde kavrulunca ince uzun doğranmış havuçları ekleyin.Bütün hepsi piştiğinde son olarak soya sosunu üzerine dökün ve 1 - 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.Makarnayı haşladığınız tencerenin içerisinde makarnayla sebzeleri birleştirin. Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Gelin pastası malzemeler4 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaKeki ıslatmak için:1,5 su bardağı soğuk sütMuhallebisi için:1 litre süt1 su bardağı toz şeker3 yemek kaşığı un2,5 yemek kaşığı nişasta1 paket krem şantiÜzeri için:3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi50 gram fındık içiGELİN PASTASI YAPILIŞITatlınızın kekini hazırlamak için derin ve geniş bir kaba yumurtaları ve toz şekeri ekleyin.Mikser yardımıyla köpük kıvamına gelene kadar 5-6 dakika boyunca çırpın.Daha sonra karışıma un, kabartma tozu ve toz vanilini de ilave ederek mikserle birkaç dakika daha çırpın.Hazırladığınız kek harcını, dibini yağladığınız kare bir borcama dökün.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Pişirme sırasında ara ara bıçak yardımıyla kontrol ederek pişip pişmediğini kontrol edin.Kekiniz piştikten sonra fırından çıkararak bir kenara soğuması için bırakın.Kekin tamamen soğudundan emin olduktan sonra üzerine eşit miktarda sütü gezdirin.Gezdirdiğiniz sütün çekmesi için 15-20 dakika bekleyerek kekinizin yumuşamasını sağlayın.Kek, sütü çekerken bir kenarda muhallebiyi hazırlamak için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye koyun.Tel çırpıcı yardımıyla malzemeleri çırparak topak topak olmasını önleyin.Daha sonra tencereyi ocağa koyun ve ocağın altını açın.Sürekli karıştırdığınız ve kaynayana kadar pişirdiğiniz muhallebi, yoğun bir kıvam aldığında altını kapatın.Muhallebi ılıklaştığında içine toz krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile 3-4 dakika boyunca çırpın.Sütü çekmiş olan kekin üzerine muhallebiyi güzelce yayarak üzerini streç film yardımıyla kapatın.Buzdolabında bir gece bekleterek iyice dinlenmesini sağlayın.Ertesi gün üzerini bolca hindistan cevizi ile kaplayarak dilimlere ayırın. Afiyet olsun!