Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda karnabahar çorbası tarifi, İzmir köfte tarifi, sebzeli makarna tarifi ve muzlu magnolia tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Karnabahar çorbası malzemeler15 gr tereyağı1 soğan1 küçük karnabahar1 patates700 ml sebze suyu400 ml sütKırmızı pul biberKekikTuzKARNABAHAR ÇORBASI YAPILIŞITereyağını tencerede eritin.Soğanları iri küp şeklinde doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun.İri doğranmış patates ve karnabaharı, sebze suyunu, süt ve tuzu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.Sebzeler tamamen yumuşayınca mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz hale getirin.Tekrar tencereye alıp bir taşım kaynatın ve kaselere paylaştırın. Üzerine pul biber ve kekik serpiştirerek sıcak servis yapın. İZMİR KÖFTE MALZEMELERKöftesi için:500 gr az yağlı kıyma1 adet kuru soğan1 adet yumurta1/2 (yarım) demet maydanoz1,5 su bardağı bayat ekmek içiKarabiberKırmızı pul biberKekikTuzDiğer malzemeler;4 adet domates (3 adedi sosu için, 1 adedi de üzerine dilimlemek için gerekiyor)4 adet orta boy patates3 adet çarliston biber1 tatlı kaşığı salça (tercihen karışık)3 yemek kaşığı sıvı yağ (sos için)Kızartmak için:Sıvı yağİZMİR KÖFTE YAPILIŞIEkmek içini ve arkasından soğanı rondodan geçiriyoruz.Yumurtayı, ince ince doğranmış maydanozu, baharatları ve kıymayı da ekleyip iyice yoğuruyoruz.Parmak uzunluğunda ince ve uzun bir şekil verip biraz dinlenmesi için tabağa sıralıyoruz.Patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde keselim. Patateslerle köfteler aynı boy olursa, daha şık gözükecektir.Sıvı yağı iyice kızdırıp (çok yağ çekmesin diye) önce patatesleri arkasından da köfteleri azıcık kızartıyoruz. (kesinlikle iyice pişirmeyin ağır olur, kızarmadan almamız gerekiyor)Daha sonra tepsiye, yan yana olacak şekilde bir patates bir köfte şeklinde sıralayın.Sonrasında sos tenceremize sıvı yağımızı alıyoruz, salçamızı da ekleyip iyice karıştıralım.Arkasından rendelediğimiz 3 adet domatesi de ekleyip 10 dakika pişmeye bırakalım, isterseniz sarımsak da atabilirsiniz içine.Kekik ve tuzunu da ekledikten birkaç dakika sonra ocaktan alıyoruz.Bu aşamada sosun içerisine 1,5 su bardağı su ekleyerek de yapabilirsiniz dilerseniz eklemeden yemeği fırına koymadan önce tepsinize 1 su bardağı sıcak su da ekleyebilirsiniz.Hazırlanan sosu patates ve köftelerin üzerine hepsine değecek şekilde döküyoruz ki kurumasın pişerken.Üzerine 1 adet soyulup dilimlenmiş domatesi sıralıyoruz, biberleri de kesip içini temizledikten sonra aralarına yerleştiriyoruz.Fırına atmadan önce tepsinin kenarından 1 çay bardağı sıcak su koyup önceden ısıtılmış 180°C fırında patateslerin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Dilerseniz 30. dakikadan sonra açıp, tepsinin içindeki sostan köftelerin ve patateslerin üzerine biraz gezdirin. SEBZELİ MAKARNA MALZEMELER1 paket makarna (500 gr)1 adet kuru soğan1 adet kırmızı dolmalık biber1 adet sarı dolmalık biber3 adet yeşil biber1 adet havuçYarım çay bardağından biraz fazla soya sosuTuz6 yemek kaşığı zeytinyağı7 su bardağı kaynar suSEBZELİ MAKARNA YAPILIŞIDerin bir tencereye 7 su bardağı suyu ekleyip ocağın altın açın ve kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ilave edip 1 paket makarnayı ekleyin. Dilerseniz makarnanın yapışmaması için 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyebilirsiniz)Ortalama 8 - 10 dakika haşlayın.Haşlanan makarnayı bir süzgeç yardımıyla süzün.Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin.Soğanlar yumuşayınca üzerine kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ekleyin.Biberlerde kavrulunca ince uzun doğranmış havuçları ekleyin.Bütün hepsi piştiğinde son olarak soya sosunu üzerine dökün ve 1 - 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.Makarnayı haşladığınız tencerenin içerisinde makarnayla sebzeleri birleştirin.Sebzeli makarna servise hazır! Afiyet olsun... Muzlu magnolia malzemeler2 paket yulaflı bisküvi2 adet orta boy muz1 litre süt1 su bardağı toz şeker2 yemek kaşığı un1 paket vanilya1 fincan mısır nişastası200 ml krema2 adet yumurtanın sarısıMUZLU MAGNOLİA YAPILIŞIKrema ve muz dışındaki malzemeleri derin bir tencerede iyice çırparak pişirin.Muhallebi kıvamı alınca soğuması için bir kenara alın.Soğuyan muhallebinizin içine kremayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin.Yulaflı bisküvileri un haline gelene kadar robotta çekin.Bu undan 2 kaşık alıp kupun ya da servis kasesinin dibine yerleştirin.Etrafına dilimlediğiniz muzları yerleştirin.Kremasından bir kepçe kadar koyup üzerine tekrar 2 kaşık bisküvi serpin.Kremadan 1 kaşık daha koyun.En üstünü muz dilimleriyle süsleyin ve servis yapın.