DONDURMALI İRMİK HELVASI TARİFİ
Dondurmalı irmik helvası malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 500 gram irmik
- Şerbeti için;
- 250 ml süt
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Dondurmalı irmik helvası içi için;
DONDURMALI İRMİK HELVASI YAPILIŞI
- Şerbeti için uygun bir karıştırma kabına su, süt ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırın.
- Daha sonra uygun bir tencereye tere yağını alın ve eritip irmiği ilave edin.
- Orta ateşte karıştırarak kavurmaya başlayın. Ortalama 10 dakika kadar kavurun.
- Kavrulan irmiğe şerbetini de ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.
- Şerbetini çeken helvayı karıştırın ve koyulaştıktan sonra ocağı kapatarak demlenmeye bırakın.
- Servis edileceğinde içerisini streç film ile kaplanan kasenin içerisine helvadan koyun. Ortası çukur kalacak şekilde helvayı yayın.
- Helvanın ortasına dondurmadan koyun ve daha sonra alt tabanını da helva ile kapatın.
- Servis tabağına kaseyi ters çevirip üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.