Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı un çorbası tarifi, fırında biber dolması tarifi, yoğurtlu mor lahana salatası tarifi ve revani tarifi var. Sarımsaklı un çorbası malzemeler1 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı zeytinyağı4 çorba kaşığı un1 iri diş sarımsakKarabiberTuz ve tavuk bulyonYeteri kadar suÜzeri için:1 tatlı kaşığı tereyağıToz kırmızı biber ve kuru naneİsteğe bağlı olarak da sirkeSARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞITavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.Topaklanma olursa blanderdan geçirin.Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilirsiniz. Fırında dolma biber malzemeler15 tane orta boy dolmalık biber (arzuya göre acı olabilir),170 gram yağlı dana kıyması,2 tane kıyma harcı için ayrı şekilde olacak biçimde 4 tane domates,1 çay bardağı yıkanmış pirinç,1 diş ince kıyılmış sarımsak,1 tane ince kıyılmış kuru soğan,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber,3 yemek kaşığı yağ,Yarım demet ince kıyılmış taze nane (olmaması halinde kuru nane kullanılabilir),Yarım yemek kaşığı domates salçası,2 yemek kaşığı sıvıyağ,Yarım yemek kaşığı biber salçası,FIRINDA DOLMA BİBER YAPILIŞIBiber dolmasının iç harcını hazırlamak adına bir kase içerisinde; ince kıyılmış soğan, kıyma, pirinç, sarımsak, 2 tane rendelenmiş domates, sıvı yağ, taze nane, karabiber ve tuz karıştırılmalıdır.Daha sonra dolmalık biberlerin baş bölümünü içe doğru bastırıp, çekirdeği ile birlikte çıkarmak gerekir. Dolmalık biberlerin içerisinde çekirdek kalması durumunda iç bölümü yıkanabilir.Dolma biberin içi, hazırlanan dolmalı harç ile doldurularak bir borcam içerisine yerleştirilmelidir.Dolmaların sosu için; sıvıyağ, domates salçası, su ve biber salçası karıştırılarak biberlerin üstüne dökülmelidir.Önceden ısıtılmış olan 150 derecelik fırının en alt bölümünde, 55 dakika boyunca pişirilmelidir. Yoğurtlu mor lahana salatası malzemelerOrta boy mor lahana3 yemek kaşığı sıvı yağ5 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı mayonez1 yemek kaşığı hardalTuz1 çay kaşığı pul biber2 yemek kaşığı sıvı yağYOĞURTLU MOR LAHANA SALATASI YAPILIŞI3 yemek kaşığı sıvı yağı bir tencereye alın ve üzerine ince kıyılmış mor lahanayı üzerine ekleyin.Rengi dönene kadar ve iyice yumuşayana kadar kavurun.Bir kapta yoğurt, mayonez, hardal ve tuzu alıp çırpın.Üzerine kavrulmuş mor lahanaları ekleyip iyice karıştırın.Üzerine yağda kırmızı pul biberi kızdırıp dökün.Servise hazır. Revani tatlısı malzemelerRevani keki için:3 yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı yoğurt1 su bardağı irmik1 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 çay bardağı sıvı yağRevani şerbeti için;3 su bardağı su3 su bardağı sekerYarım limon suyuREVANİ YAPILIŞIİlk olarak şerbet hazırlanır.Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır.Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır.Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir. Ilıdığında kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe süslenerek servis edilir.