BULGUR PİLAVI TARİFİ
1,5 su bardağı bulgur
3 su bardağı tavuk suyu (et suyu, tavuk suyu yada kaynar su)
50 gram tereyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz (azaltılabilir ya da artırılabilir )
NASIL YAPILIR?
Ocağa aldığımız uygun bir tencerenin içinde tereyağını eritip kızdırın.
Yağ eridikten sonra içine bulguru ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
Bulgurumuz kavrulduktan sonra suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın.
Pilavınızı, kaynayana kadar orta dereceli ateşte, üzeri göz göz olunca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Bulgurdan bulgura fark olacağı için pişirme süresi kısalıp çoğalacağı gibi suyunda da farklılık olabilir. Su az gelirse ilave edin.
Pilav piştikten sonra tencereye peçete koyarak 20 dakika dinlenmesini sağlayın. Afiyet olsun :