KARAKUŞ TATLISI TARİFİ
Karakuş tatlısı malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı su
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Karakuş tatlısını açmak için:
Kızartmak için:
Karakuş tatlısı şerbeti için:
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1/2 adet limon
KARAKUŞ TATLISI YAPILIŞI
- İlk olarak şerbetini hazırlayın.
- Şerbet için gerekli olan bütün malzemeleri tencereye aktarın limonu sıkıp kabuğunu içine atın.
- Kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynadığında limonu içinden çıkartın. Hamuru hazırlarken hamuru için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırma kabına alın.
- Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Un az gelirse ilave edebilirsiniz. Hamur yoğurma işlemi bittiğinde 6 eşit parçaya bölün ve üzerine nemli bir bez serip 15 dakika dinlendirin.
- Bu sırada iç harcı hazırlamak için ceviz içini, tarçını, toz şekeri bir kabın içinde iyice karıştırın ve kenara koyun.
- Dinlenen hamuru düz bir zeminde bol nişastayla en ince şeklide açın.
- Bezeyi bu şekilde açtıktan sonra, açtığınız yufkanın yarısına kadar kısmını, yaklaşık 3 parmak genişliğinde olacak şekilde akordiyon şeklinde katlayın.
- Katladığınız bu kısma yan yana, öbek öbek hazırladığınız iç harçtan, aralarında 2 parmak kadar mesafe bırakarak koyun.
- Yufkanın katlamadığınız diğer yarısını da akordeon şeklinde olacak şekilde, öbek öbek koyduğunuz iç harcın üzerine kapatın ve üstüne hafifçe bastırın.
- Öbeklerin yanlarından hamuru büzüştürerek parmağınızla bir şeker paketi yapıyormuş gibi sıkıştırın.
- Sıkıştırdığınız yerlerden öbekleri kesin ve açılmaması için yanlarından tekrar sıkıştırarak minik minik şeker paketleri şeklinde tatlınızı şekillendirin.
- Bu şekilde tüm hamuru hazırlayın. Hazırladığınız tatlıları, bolca yağ koyup, iyice kızdırdığınız bir kızartma tavasına alın ve hamurları içine atın, altını kısın ve bu şekilde çevirerek altını ve üstünü güzelce kızartın.
- Kızarttığınız tatlıları soğumuş olan şerbetin içine atın.
- Şerbetin içinde 15 dakika kadar beklettikten sonra bir servis tabağına alın, toz antep fıstığıyla süsledikten sonra servis edin.