FIRINDA TAVUKLU PİLAV TARİFİ
Fırında tavuklu pilav malzemeler
- 700 gram tavuk baget ya da but
- 3 su bardağı pirinç
- 6 su bardağı tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 100 gram tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
FIRINDA TAVUKLU PİLAV YAPILIŞI
- Tavukları düdüklü tencereye alıp üzerine 8 su bardağı su ekleyin.
- Kapağını kapattığınız tavukları haşlanmaya bırakın.
- Tavuklar haşlanırken soğanı yemeklik doğrayın.
- Tereyağını bir tencerede ısıtıp soğanları yağda kavurun.
- Salçayı, tuzu ve baharatları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Pirinçleri yıkayıp süzün ve tenceredeki soğanlara ilave edin ve 5 dakika daha kavurun.
- Pirinçleri bir fırın kabına aktarın.
- Tavuğun haşlama suyunu süzüp pirinçlerin üzerine ekleyin.
- Önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verdiğiniz pilavı 10 dakika kadar fırınlayın.
- Ardından tavukları da pirinçlerin üzerine dizip tepsiyi yeniden fırına verin.
- Sıcaklığı 200 dereceye çıkarıp 20 dakika daha pişirin.
- Tavuklar iyice kızaracak ancak pilav hafif sulu kalacak şekilde olmalı.
Bu nedenle pilav suyunu tamamen çekerse fırından almadan önce üzerine 1 kepçe kadar daha tavuk suyu gezdirebilirsiniz.
Üzerine bir tepsi kapattığınız pilavı 10 dakika dinlendirip demlendirin.