'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (06 Nisan 2025)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, sultan kebabı tarifi, pancarlı pilav tarifi ve revani tarifi.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size tarhana çorbası tarifi, sultan kebabı tarifi, pancarlı pilav tarifi ve revani tarifi var.

TARHANA ÇORBASI TARİFİ
Tarhana çorbası malzemeler
- 3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı nane
- Tuz
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI
- 1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve eritilir.
- 1 çorba kaşığı salça da tencereye eklenir ve yağda kızdırılır.
- 5 su bardağı su ilave edilir.
- Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana eklenir ve karıştırılır.
- Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışım ilave edilir. 15 ile 20 dakika arasında pişirilir.
- 1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapılır. Afiyet olsun!

SULTAN KEBABI TARİFİ
Sultan kebabı malzemeler
- 250 gram tavuk (kuşbaşı doğranmış ve haşlanmış)
- 100 gram bezelye
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 adet kabak (küp doğranmış)
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 1 adet yufka
- 200 ml su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Beşamel sos için:
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tane çekilmiş karabiber
TAVUKLU SULTAN KEBABI YAPILIŞI
- Beşamel sosu için; Bir tavaya tereyağı ve un ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
- Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
- Karışım kaynamaya başladığında altını kısın ve ara sıra karıştırarak pişirin.
- Sos koyulaşmaya başladığında, rendelenmiş muskat cevizi, karabiber ve tuz ekleyerek altını kapatın.
- Tavuklu harç için; Farklı bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını alıp eritin.
- Eriyen yağın içine soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar karıştırın.
- Soğan pembeleştiğinde içine tavukları atın ve 4 dakika soğanla birlikte kavurun.
- Üzerine bezelye, havuç, kabak ve sarımsakları birer dakika aralıklı olacak şekilde ekleyin.
- Bir kasenin içerisine domates salçası ve suyu ekleyerek açın.
- Bu karışımı da tavaya ekleyin. Harca karabiber ve tuzu ekledikten sonra 5 dakika daha pişirin ve kenara alın.
- Bir adet yufkayı üçgen şeklinde keserek 4 parçaya ayırın. Yufkayı kenarları sarkacak şekilde kaseye yerleştirin.
- Yufkanın içine tavuklu harcı koyun ve kenarlarından kapatın.
- Fırın tepsisinin içine hazırladığınız yufka bohçalarını ters çevirerek yerleştirin.
- Hazırladığınız bohçanın üzerine 1 kepçe beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hazırladığınız bohçaları 15 dakika kadar pişirin.

PANCARLI PİLAV TARİFİ
Pancarlı pilav malzemeler
- 500 gram küp doğranmış pancar
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı pancar suyu
- Yarım su bardağı et suyu
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 dal dereotu
- Tuz
PANCARLI PİLAV YAPILIŞI
- Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin.
- Bol suyla yıkayıp süzün.
- Dereotunu temizleyip kıyın.
- Pancarları iyice yıkayıp tencereye alın.
- Üzerini örtecek kadar su ile doldurun.
- Yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Pancarı kevgirle ayrı bir tabağa alıp suyunu ayırın.
- Pancarların kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın.
- Tereyağını tencerede eritin.
- Pirinci ekleyip karıştırarak kavurun.
- Doğranmış pancar, et suyu ve 3 su bardağı pancar suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
- Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika demlendirin.
- Dereotunu ilave edip harmanlayın. Daha sonra servis yapın. Afiyet olsun!

REVANİ TARİFİ
Revani tatlısı malzemeler
Revani keki için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Revani şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı seker
- Yarım limon suyu
REVANİ YAPILIŞI
- İlk olarak şerbet hazırlanır.
- Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır.
- Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
- Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır.
- Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.
- Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.
- Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.
- 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.
- Ilıdığında kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.
- 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe süslenerek servis edilir. Afiyet olsun!