PORTAKALLI KEK TARİFİ
Portakallı kek malzemeler
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 1 kahve kaşığı tarçın
Portakallı kek üzeri için:
PORTAKALLI KEK YAPILIŞI
Derin bir karıştırma kabını alın ve içerisine yumurtayla şekeri koyup krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Daha sonra ayçiçek yağı, süt, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi eklenir ve biraz daha çırpılır.
Yavaş yavaş un ilave edilir ve bu sırada çırpılmaya devam edilir. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
Kek kalıbını margarinle yağlayıp kek harcını kalıba dökün.
Hamurun üzerine tarçını serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 50 dakika pişirin.
Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin.