Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yoğurt çorbası tarifi, karnabahar köftesi tarifi, yoğurtlu beyaz lahana salatası tarifi ve revani tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yoğurt çorbası malzemeler4 yemek kaşığı pirinç1 yemek kaşığı un1,5 su bardağı yoğurt3,5 su bardağı su1 çay kaşığı tuzYoğurt çorbası üzeri için:2 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı kuru naneYOĞURT ÇORBASI YAPILIŞIOrta boy bir tencerenin içerisine pirinçleri koyun. Üzerine suyu ilave edin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bir kabın içerisine yoğurt ve unu aktarın. Güzelce çırpın ve içerisinde unun topaklanmamasına dikkat edin. Ocağın üzerinde pişen pirinçlerin suyundan bir kepçe alıp yavaşça yoğurtlu karışıma ilave edip karıştırın. Ardından bu işlemi birkaç kepçe daha ilave ederek gerçekleştirin. Ocakta pişmekte olan pirinçlerin üzerine yoğurtlu karışımı çok dikkatli ve yavaş bir şekilde, incecik bir ip halinde dökerek bir yandan da karıştırın. Bu şekilde tüm yoğurdu ilave ettikten sonra kaynayana kadar güzelce karıştırın. Kıvamı size koyu gelirse bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz. Kaynadıktan sonra içerisine tuzunu ilave edin. Ayrı bir tavanın içerisinde tereyağını eritin ve üzerine kuru naneyi ekleyerek hafifçe yakın. Elde ettiğiniz bu sosu çorbanın üzerine gezdirin. Karnabahar köftesi malzemelerYarım karnabahar1 yumurta1 kırmızı biber2 taze soğanYarım su bardağı un50 gr rendelenmiş kaşar peyniri1 su bardağı galeta unuKimyonKarabiberTuzYarım demet dereotu1 diş sarımsak1 su bardağı yoğurtKızartmak içinAyçiçeği yağıKARNABAHAR KÖFTESİ YAPILIŞIKarnabaharı iri parçalara ayırıp tuzlu suda 15 dakika haşlayın.Süzdükten sonra çatalla ezin.Taze soğanı ince, kırmızı biberi küp şeklinde doğrayarak ekleyin.Yumurta, rendelenmiş kaşar peynir, kimyon, karabiber, tuz ve unu ilave edip yoğurun.Karışımın üzerini örterek 30 dakika buzdolabında bekletin.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yassı köfteler hazırlayın.Galeta ununa bulayarak kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın.Kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürün.Yoğurda sarımsak rendeleyin.Dereotunu ince kıyıp ekleyin ve karıştırın.Köftelerin üzerine yoğurt sosundan dökün. Pulbiber serpiştirerek servis yapın. Yoğurtlu beyaz lahana salatası malzemeler500 gram lahana2-3 adet havuçYarım kırmızı soğan4-5 yemek kaşığı mayonez4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt1,5 yemek kaşığı elma sirkesi2-3 yemek kaşığı limon suyu1 yemek kaşığı toz şekerTuzKarabiberYOĞURTLU BEYAZ LAHANA SALATASI YAPILIŞILahanayı ince ince doğrayıp yıkayın.Havuçları rendeleyin.Soğanı incecik piyazlık doğrayın.Tüm sebzeleri karıştırma kabına alın.Yoğurt, mayonez, toz şeker, tuz, karabiber, limon suyu ve sirkeyi bir kasede karıştırın ve sebzelerin üzerine ilave edin.Tüm malzemeyi harmanlayıp servis tabağına alın. Revani tatlısı malzemelerRevani keki için:3 yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı yoğurt1 su bardağı irmik1 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 çay bardağı sıvı yağRevani şerbeti için;3 su bardağı su3 su bardağı sekerYarım limon suyuREVANİ YAPILIŞIİlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır. Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır. Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür. 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.Ilıdığında kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür. 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe süslenerek servis edilir.