ARPA ŞEHRİYE PİLAVI TARİFİ
Arpa şehriye pilavı malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı domates rendesi
- 2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)
- 1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)
- 1 adet çarliston biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
- Tuz
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞI
- Biberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin.
- Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin. Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
- Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın.
- Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. (Biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir)
- Ocağın altını kapatın. 15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın. Afiyet olsun!