Yemek'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (06 Şubat 2022)HABERİ PAYLAŞ HaberlerYemek Haberleri 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (06 Şubat 2022) 06 Şubat 2022 - 09:33 | Son Güncelleme: 06 Şubat 2022 - 09:33'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (06 Şubat 2022)YemekPaylaş1Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak Anadolu çorbası tarifi, pırasalı köfte tarifi, kızarmış patates salatası tarifi, fıstık ezmeli kurabiye tarifi.06 Şubat 2022 - 09:33 | Son Güncelleme: 06 Şubat 2022 - 09:33YAZI BOYUTU2Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı Anadolu çorbası tarifi, pırasalı köfte tarifi, kızarmış patates salatası tarifi, fıstık ezmeli kurabiye tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ3ANADOLU ÇORBASI TARİFİ Anadolu çorbası malzemelerYarım su bardağı aşurelik buğdayYarım su bardağı nohut2 su bardağı kırmızı mercimekYeteri kadar su1 adet limonun suyu1 kahve fincanı zeytinyağı1 adet soğan1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı nane1 çay kaşığı pul biberTuzANADOLU ÇORBASI YAPILIŞIBuğday ve nohudu bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda ıslatın.Ertesi gün süzüp yine ayrı tencerelerde haşlayın.Kırmızı mercimeği de üçüncü bir tencereye alın.Üzerine su, limon suyu ve tuzu ekleyip yumuşayana kadar pişirin.Haşladığınız buğday ve nohudu da çorbaya ekleyin ve bir-iki taşım kaynatın.Bu arada soğanı yemeklik doğrayın.Zeytinyağını kızdırıp soğanı yağda kavurun.Soğana salça, nane, pul biber ve 1 su bardağı su koyup sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin.Ardından bu sosu çorbanıza ekleyip karıştırdıktan sonra hepsini birkaç dakika daha pişirin.Anadolu çorbası hazır. 4PIRASALI KÖFTE TARİFİ Pırasalı köfte malzemeler300 gram kıyma1 adet pırasa2 dilim bayat ekmek1 diş sarımsak1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 kase yoğurtSüslemek için mevsim yeşillikleriZeytinyağıPIRASALI KÖFTE YAPILIŞIPırasaları güzelce yıkadıktan sonra ince ince kıyın.Ekmekleri blenderde ufalayın.Pırasayı, ufalanmış ekmekleri, kıymayı ve baharatları bir kaba alarak yoğurun.Ardından 12 parçaya bölerek şekil verin.Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kızdırın.Köfteleri tavaya yerleştirerek her iki tarafını da 5-10 dakika orta ateşte kızartın.Üzerinde biraz zeytinyağı gezdirdiğiniz ve mevsim yeşillikleri ile süslediğiniz yoğurtla servis edin.5KIZARMIŞ PATATES SALATASI TARİFİ Kızarmış patates salatası malzemeler4 adet orta boy patates1 adet kırmızı biber1 adet kırmızı soğanÇeyrek demet maydanozÇeyrek demet dereotu1 tatlı kaşığı sumak1 tatlı kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı tuzYarım limon suyu1-2 yemek kaşığı zeytinyağıKızartmak için;Sıvı yağKIZARMIŞ PATATES SALATASI YAPILIŞIÖncelikle patateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.Ardından ocağa alınan tavaya sıvı yağı koyun ve kızdıktan sonra patatesleri kızartın.Altın sarısı rengi alan patatesleri kağıt havlu serili tabağa alın.Bir yandan da kabukları soyulan soğanları piyazlık olacak şekilde doğrayın. El yarımıyla iyice bir karıştırın.Kırmızı biberin içini temizleyin ve onu da küçük küçük doğrayarak bir kaba alın.Dereotu ve maydanozu da ince ince kıyın.Ardından geniş bir karıştırma kabına doğranan soğanları, biberi, maydanoz ve dereotunu alarak güzelce karıştırın.Tuz, pul biber, sumak, nane, limon suyu ve zeytinyağını da ilave edip karıştırdıktan sonra patatesleri de ekleyin ve son kez güzelce karıştırın.Hazır olan kızartılmış patates salatasını servis tabağına alın. İsteğe bağlı üzerine çok az zeytinyağı gezdirerek servis edin.6FISTIK EZMELİ KURABİYE TARİFİ Fıstık ezmeli kurabiye malzemeler340 gr fıstık ezmesi1 adet yumurtaPişirme kağıdıFISTIK EZMELİ KURABİYE YAPILIŞIFıstık ezmesi ve yumurta bir kapta karıştırılır.Kullanılan fıstık ezmesi şekersizse karışımın içine yarım su bardağı toz şeker eklenir. ,Hamur kıvamına gelene kadar karıştırılır.Pişirme kağıdı serilen fırın tepsisi üzerine ceviz büyüklüğünde yapılan hamur topları yerleştirilir.Üzerine çatalın ucu ile önce dikey ve sonra yatay bastırılarak şekil verilir.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar 5-7 dakika pişirilir.Pişen kurabiyeler tepside pişirme kağıdı üzerinde soğumaya bırakılır. PAYLAŞ günün menüsüakşama ne yesemakşam yemeğiyemek tarifine yemek yapsam