ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- ½ su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su (kaynar)
ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
- Yayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun. Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
- Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.
- Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.
- Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.
- Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.
- Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin.