'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (06 Temmuz 2024)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak kabak çorbası tarifi, semizotu yemeği tarifi, bulgur pilavı tarifi ve un kurabiyesi tarifi.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün kabak çorbası tarifi, semizotu yemeği tarifi, bulgur pilavı tarifi ve un kurabiyesi tarifi var.

KABAK ÇORBASI TARİFİ
Kabak çorbası malzemeler
- 3 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 litre sıcak su (et suyu da kullanılabilir)
- Zeytinyağı
- Tuz, istenilen baharatlar
KABAK ÇORBASI YAPILIŞI
- Tüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
- Zeytinyağını tencereye alın, sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun.
- Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz.)
- Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blenderdan geçirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın.

SEMİZOTU YEMEĞİ TARİFİ
Semizotu yemeği malzemeler
- 1 büyük bağ semizotu
- Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
- 1 büyük baş kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 1 tane yeşilbiber
- 1 tane domates
- Yarım çay bardağı kadar siyez bulguru (normal bulgurda olur ya da pirinçte olur)
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve zerdeçal
SEMİZOTU YEMEĞİ YAPILIŞI
- Tenceremize yağı koyuyoruz küp küp doğranmış soğanlarımızı bir güzel öldürüyoruz devamında kırmızı ve yeşil biberlerimizi ekliyoruz ardından küçük küpler şeklinde doğradığımız domateslerimizi ekleyip bir süre kavrulup kendilerinin mayışmalarını bekliyoruz.
- Ardından tertemiz yıkadığımız semizotumu doğrayıp içine ekliyoruz ve hemen üstüne siyez bulgurumuzu ekliyoruz. Siyez buğdayı faydalı genetiği değiştirilememiş çok özel bir bulgur olduğu için diğer bulgurlardan daha sağlıklı..
- Üzerine su eklemiyoruz çünkü zaten suyunu fazlasıyla salıyor önemli olan kısık ateşe alıp bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirmek.
- En sonda da baharatlarımızı ekleyip altını kapatıyoruz.

ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- ½ su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su (kaynar)
ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
- Yayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun. Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
- Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.
- Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.
- Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.
- Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.
- Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin.

UN KURABİYESİ TARİFİ
Un kurabiyesi malzemeler
- 1 adet yumurta
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı buğday nişastası
Servis için:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
UN KURABİYESİ YAPILIŞI
- Oda sıcaklığındaki 200 gram tereyağını derin bir yoğurma kabına alın.
- Üzerine yumurta ve sıvı yağını da ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpın.
- Ardından pudra şekeri, buğday nişastası, kabartma tozu, vanilya ve unu azar azar ekleyin.
- Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Kurabiye hamurundan parçalar alarak istediğiniz şekli verin.
- Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri fırın tepsisine aktarın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif kızarıp renk alana kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
- Servis ederken üzerlerine pudra şekeri serpin.