Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mısır çorbası tarifi, şnitzel tarifi, fırın makarna tarifi, krem karamel tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Mısır çorbası malzemeler500 gram dondurulmuş mısır2 yemek kaşığı tereyağı1 kuru soğan2 yemek kaşığı un8 çay bardağı süt4 çay bardağı tavuk suyu5-6 dal frenk maydanozuMISIR ÇORBASI YAPILIŞIİlk olarak mısırın yarısını ayırıp ezerek püre haline getirin.Diğer yarısını bir kenarda bekletin. Derin bir tencerede tereyağını eritin.Soğanları piyazlık doğrayıp ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.Ezdiğiniz mısırları tencereye ekleyip karıştırın.Üzerine sütü ve tavuk suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin.Çorba kaynamaya başladığında, ayırmış olduğunuz tane mısırları da ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.Üzerine ince kıyılmış frenk maydanozu serpebilirsiniz. Tavuk şnitzel malzemeler1 adet tavuk göğüs etiYarım su bardağı unYarım su bardağı galeta unu2 adet yumurtaKöriKarabiberTuzKızartmak içinSıvı yağTAVUK ŞNİTZEL YAPILIŞIUn, galeta unu ve yumurtayı ayrı ayrı kaplara koyun.Hepsinin içine biraz karabiber, köri ve tuz ekleyerek karıştırın. Tavaya bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyarak kızdırın.Şnitzel için göğüs etlerini önce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayarak orta sıcaklıkta yağda iki tarafı kızarana kadar pişirin.Fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine koyun.Bütün tavuklar bu şekilde pişirildikten sonra sıcak olarak servis edin. Fırın makarna malzemeler1 paket fırın makarna1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri(üzeri için)Beşamel sos için:4 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağ3 yemek kaşığı un2,5 su bardağı süt1/2 adet muskat ceviziFIRIN MAKARNA YAPILIŞIBeşamel sosu hazırlamak için; 4 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın. Ardından 3 yemek kaşığı unu üzerine ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 2,5 su bardağı sütü de sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın ve karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Pişmiş olan beşamel sosun üzerine yarım muskat rendeleyip karıştırın ve ocaktan alın. Arzuya göre tuz ve karabiber ile tatlandırın. Derin bir tencerede kaynamış olan tuzlu suyun içine fırın makarnayı atın ve 10 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp, suyunu süzdürün. Geniş bir kabın içerisinde, süzülmüş olan makarnayı ve beşamel sosu güzelce karıştırın. Makarnayı, pişireceğiniz fırın kabına alın ve üzerine 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyin ve servis edin. Fırında makarna servise hazır. Krem karamel malzemeler7 yumurta1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya1 litre sütKrem karamelin karamelin için1 su bardağı toz şeker6 yemek kaşığı suKREM KARAMEL YAPILIŞIToz şeker ve suyu yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyun.Orta ateşte şeker eriyip rengi hafif koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın.Krem karamel kaplarına eşit olarak paylaştırın.Derin bir kasede yumurtaları kırın.Toz şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpın.Vanilyayı ekleyin ve 2 dakika daha çırpın.Sütü yavaş yavaş çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha yüksek devirde çırpın.Üzerinde oluşan köpüğü kepçe yardımıyla temizleyin ve yumurta karışımın karamel kaplarına paylaştırın.Kapları bir fırın tepsisine yerleştirin ve yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarın ve oda ısısına gelene kadar bekletin.Bir gece buzdolabında bekletirseniz daha da lezzetli olur.Krem karamel kaplarını servis tabaklarına ters çevirip soğuk servis yapın.