Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün mercimek çorbası tarifi, et sote tarifi, beğendi tarifi ve çoban salata tarifi var. Süzme mercimek çorbası malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan1 adet havuç1 adet patatesYarım çay bardağı zeytinyağı4 su bardağı veya et suyuYarım limonKırmızı toz biberPul biberTuzTereyağıÜzeri için;NaneSÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.Suyu yetersiz gelirse yavaşça ve ölçülü şekilde eklemeye devam edin.Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.Daha sonra üzeri için bir miktar tereyeğını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin. Et sote malzemeler350 gram sotelik et1 adet kuru soğan2-3 adet biber2-3 adet domates1 yemek kaşığı salçaYarım kahve fincanı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karışık baharatET SOTE YAPILIŞIDana etini sotelik olacak şekilde küçük küçük doğrayın.Domateslerin de kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.Biberlerin içlerini temizleyip biraz büyük boyutlarda doğrayın.Son olarak soğanı yemeklik doğrayın.Ardından uygun bir tencerede yağı kızdırın.Etleri tencereye ekleyerek etraflarını mühürleyene kadar yüksek ateşte karıştırın.Suyunu çeken etlere soğan ve biberleri de ilave edin. Karıştırarak kapağını kapatın.Sebzeler diriliğini kaybedene kadar soteleyin ve sonrasında domates ile salçayı ilave edin.Güzelce kavurun ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişirmeye devam edin.Domateslerimiz de kavrulduktan sonra sıcak suyu ve dilediğiniz baharatları, tuzu ekleyerek tencerenin kapağını kapın.Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.Soğutmadan servis edin. Beğendi malzemeler1 çay bardağı (100 ml) yağ3 yemek kaşığı tepeleme un1,5 kg bostan patlıcanı1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri1 tutam tuz1 tutam rende muskat2,5 bardak ılık sütBEĞENDİ YAPILIŞITencereye yağı ve unu ekleyip, ağır ateşte altın rengine dönene kadar karıştırın ve ateşten alın.Patlıcanları kürdan ile delin ve direkt ateş üzerinde pişirin.Dışı iyice pişen patlıcanları, kabuklarını soyduktan sonra tenceredeki unlu karışıma atın.Tencerenin altını tekrar yakın, ağır ateşte karışımı ezerek hepsini birbirine iyice yedirin.Kaşarı, tuzu, rende muskatı ve ılık sütü ekleyip 2 dakika daha pişirin ve ateşten alın. Çoban salata malzemeler4 adet domates1 adet soğan1 çay kaşığı tuz2 adet yeşil biber1 adet salatalıkMaydanozLimon suyuZeytinyağıÇOBAN SALATA YAPILIŞIİlk olarak domatesleri küçük küçük doğrayın ve karıştırma kabına alın.Daha sonra soğanı da küçük küçük doğrayın ve üzerine tuz serpip elinizle güzelce ovun.İnce ince doğradığınız yeşil biber ve küçük küçük doğradığınız salatalığı da karıştırma kabına ekleyin.Son olarak maydanozu da ince ince doğrayın ve doğradığınız diğer malzemelerin üzerine ekleyin.Salatanın zeytinyağını ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayarak servis tabağına alın.