Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı fasulye çorbası tarifi, fırında tavuk but tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve tel kadayıflı muhallebi tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Fasulye çorbası malzemeler250 gram kuru fasulye1 orta boy soğan1 diş sarımsak1 buke garni ( maydanoz kökü, defne yaprağı, kekik sapı vb.)4 sap kereviz2 ince sap pırasa2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ4 orta boy domates1 tatlı kaşığı tuzFASULYE ÇORBASI YAPILIŞIFasulyeleri ayıklayıp 4-5 saat soğuk suyla ıslatın.Suyunu süzüp 2 ½ litre sıcak suyla ateşe koyun. 1 adet soğan, sarımsak ve buke garniyi katin.Kereviz ve pırasayı küçük parçalar halinde doğrayıp 1 kaşık yağla kısık ateş üzerinde pişmeye bırakın.Domatesin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp doğradıktan sonra karışıma ekleyin.Fasulye yumuşayınca içinden soğan ve buke garniyi çıkartıp domatesli karışıma katin.Sonra da püre makinesinden geçirin, tekrar ateşe koyup yeterince tuz katin.Servisten önce yumurta sarisini 2-3 kaşık çorbayla alıştırarak sulandırın ve kalan 1 kaşık yağla birlikte çorbaya katin.Yağda kızdırılmış ekmeklerle servis yapın. Fırında tavuk but malzemeler4 adet kalçalı but1 yemek kaşığı salça2 diş sarımsakPul biberKekikKimyonKarabiber1 yemek kaşığı yoğurt1 küçük soğanZeytinyağıFIRINDA TAVUK BUT YAPILIŞISoğanları ve sarımsakları rendeleyin.Yoğurda ekleyerek karıştırın.Son olarak zeytinyağını ve baharatları ekleyip harmanlayın.Ardından tavukları temizleyin, varsa fazla derilerini kesin.Butların içlerinin iyi pişmesi için üzerine çizikler atın.Hazırladığınız sosu, tavuk butların her tarafına iyice yedirin.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tavukları yerleştirin.Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırınızın gücüne göre 45 dakika gibi bir sürede pişecektir.Eğer fırınınızda ızgara özelliği varsa son dakikalarda ızgara konumuna getirebilirsiniz. Böylece tavuk butlarınız daha iyi bir şekilde kızarır. Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı½ su bardağı arpa şehriye2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIYayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun.Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin. Kadayıflı muhallebi tatlısı malzemeler350 gram kadayıf (kuru kadayıf)10 yemek kaşığı toz şeker5 yemek kaşığı tereyağıBir su bardağı iri dövülmüş ceviz1 litre süt2 yemek kaşığı mısır nişastası2 yemek kaşığı un1 yumurta1 paket vanilya1 paket krema (200ml)KADAYIFLI MUHALLEBİ TATLISI YAPILIŞIİlk olarak derin bir tencerede kadayıf ve tereyağı alınız ve kavurmaya başlayınız.Topaklanma olmaması için sürekli karıştırarak kavurunuz.Tereyağı tamamen eridikten sonra 6 yemek kaşığı toz şeker atıp kavurmaya devam ediniz.Kadayıflar renk değiştirmeye başlayınca dövülmüş 1 su bardağı cevizi ekleyip 8 - 9 dakika daha kavurup kadayıfları ocaktan alınız.Kavurduğunuz kadayıf ve cevizleri başka bir kaba alıp soğumaya bırakınız(aynı tencerede kalırsa yanabilir).Başka bir tencereye 4 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 yumurta alıp iyice karıştırın.Üzerine 1 litre sütü ekleyip muhallebiyi pişirmeye başlıyoruz.Muhallebi kaynamaya başlayınca üzerine vanilyayı koyup tekrar karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.Muhallebi soğuduğunda 1 paket kremayı üzerine ekleyip mikser yardımıyla karıştırıyoruz.Kadayıflı muhallebi tatlısını yapacağımız kabın yarısına kavurduğumuz tel kadayıfları ekliyoruz.Eşit şekilde yaydığımız kadayıfların üzerine eşit şekilde muhallebiyi yayıyoruz.Geri kalan kadayıfları da eşit şekilde muhallebinin üzerine döküyoruz.1 - 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.İpucuServis ederken üzerine çilek, muz veya yaban mersini koyabilirsiniz.Muhallebisi 5 - 6 saat dinlenirse daha lezzetli olacaktır. Kadayıfları çok yakmamaya çalışın.Eğer kuru kadayıf bulamazsanız yaş kadayıfları 1 gün önceden buzdolabının derin dondurucu kısmında bekletin.