Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yoğurt çorbası tarifi, sultan kebabı tarifi, sebzeli makarna tarifi ve kazandibi tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yoğurt çorbası malzemeler7 su bardağı su4 çorba kaşığı pirinç1 çorba kaşığı un1 yumurta sarısı1 su bardağı yoğurt2 çay kaşığı tuzKuru naneYOĞURT ÇORBASI YAPILIŞIYoğurt çorbası yapımı için, tencereye suyu ekleyin, kaynadıktan sonra pirinçleri ekleyin.Bir kapta yumurta, un ve yoğurdu karıştırın.Pişen pirincin üzerine ekleyin ve karıştırın.Pişerken bir tutam kuru nane ekleyin.10 dakikaya yakın pişirdikten sonra yoğurt çorbasının altını kapatın ve tuzunu ekleyin.Yoğurt çorbası servise hazır. Sultan kebabı malzemeler250 gram tavuk (kuşbaşı doğranmış ve haşlanmış)100 gram bezelye1 adet havuç (küp doğranmış)1 adet kabak (küp doğranmış)1 adet soğan (küp doğranmış)1 adet yufka200 ml su1 tatlı kaşığı domates salçası3 diş sarımsak (ince kıyılmış)100 gram rendelenmiş kaşar peyniri1 yemek kaşığı sıvı yağ2 çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı tereyağıBeşamel sos için:3 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı tereyağı3 su bardağı süt1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı tane çekilmiş karabiberTAVUKLU SULTAN KEBABI YAPILIŞIBeşamel sosu için; Bir tavaya tereyağı ve un ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpma işlemine devam edin.Karışım kaynamaya başladığında altını kısın ve ara sıra karıştırarak pişirin.Sos koyulaşmaya başladığında, rendelenmiş muskat cevizi, karabiber ve tuz ekleyerek altını kapatın.Tavuklu harç için; Farklı bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını alıp eritin.Eriyen yağın içine soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar karıştırın.Soğan pembeleştiğinde içine tavukları atın ve 4 dakika soğanla birlikte kavurun.Üzerine bezelye, havuç, kabak ve sarımsakları birer dakika aralıklı olacak şekilde ekleyin.Bir kasenin içerisine domates salçası ve suyu ekleyerek açın.Bu karışımı da tavaya ekleyin. Harca karabiber ve tuzu ekledikten sonra 5 dakika daha pişirin ve kenara alın.Bir adet yufkayı üçgen şeklinde keserek 4 parçaya ayırın. Yufkayı kenarları sarkacak şekilde kaseye yerleştirin.Yufkanın içine tavuklu harcı koyun ve kenarlarından kapatın.Fırın tepsisinin içine hazırladığınız yufka bohçalarını ters çevirerek yerleştirin.Hazırladığınız bohçanın üzerine 1 kepçe beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hazırladığınız bohçaları 15 dakika kadar pişirin. Sebzeli makarna malzemeler1 paket makarna (500 g)1 adet kuru soğan1 adet kırmızı dolmalık biber1 adet sarı dolmalık biber3 adet yeşil biber1 adet havuçYarım çay bardağından biraz fazla soya sosuTuz6 yemek kaşığı sıvı yağ7 su bardağı kaynar suSEBZELİ MAKARNA YAPILIŞIDerin bir tencereye 7 su bardağı suyu ekleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin.Ocağın altın açın ve kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ilave edip 1 paket makarnayı ekleyin.Ortalama 8 - 10 dakika haşlayın.Haşlanan makarnayı bir süzgeç yardımıyla süzün.Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin.Soğanlar yumuşayınca üzerine kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ekleyin.Biberlerde kavrulunca ince uzun doğranmış havuçları ekleyin.Bütün hepsi piştiğinde son olarak soya sosunu üzerine dökün ve 1 - 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.Makarnayı haşladığınız tencerenin içerisinde makarnayla sebzeleri birleştirin.Servis edebilirsiniz. Kazandibi malzemeler6 su bardağı süt1 su bardağı un2 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı şeker1 paket vanilyaKAZANDİBİ YAPILIŞIOrta boy bir tencereye süt, un, nişasta ve şekeri koyarak karıştırın.Ocakta karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyin.Karışım kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 5 dakika kaynamaya bırakın.Diğer yandan orta boy alüminyum tepsiye bolca tereyağı sürün ve 3 yemek kaşığı kadar şekeri tepsiye dökün.Her yeri eşit olmasına özen gösterin.Ardından pişen muhallebiyi tepsiye dökün ve orta ateşte sürekli olarak çevirerek altta şekerin pişmesini sağlayın.Burada önemli olan tepsiyi sürekli çevirerek kontrollü pişirmek kenar kısımların da pişmesine özen göstermek.Biraz dibi tutan muhallebinin kokusu çıkmaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Ardından dolapta 1-2 saat bekletin.Tamamen soğuyup dinlendikten sonra keserek servis edebilirsiniz.