Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün bamya çorbası tarifi, kavurma tarifi, kuş üzümlü pilav tarifi ve zerde tarifi var. Bamya çorbası malzemeler100 gram kuru bamya2 orta boy havuç100 gram yağsız kıyma1 orta boy soğan1 adet limon1 yemek kaşığı domates salçasıBAMYA ÇORBASI YAPILIŞIKuru bamyaları kağıt havlu içerisine koyup havlunun diğer ucunu üzerine kapatıp bamyaları ovuşturun. Bu sayede dikenlerinin düşmesini sağlamış olacaksınız ve daha lezzetli olacak.Ovuşturduğunuz bamyaları 5 su bardağı suyla ortalama 10 dakika haşlayın.Başka bir tencereye yağı döküp, ince ince doğranan soğanları ilave edip kavurun. Daha sonra sırasıyla kıymayı, küçük küçük doğranmış havuçları ve salçayı ekleyin. Ortalama 2 dakika daha kavurun.Haşlanan bamyaları sudan çıkartıp yıkayın. Yıkanan bamyaları kıymaların üzerine ekleyin ve tuzunu atıp 4 su bardağı sıcak su döküp kapağını kapatın.Ortalama 10 dakika kaynadıktan sonra bamya çorbası hazır. Kavurma malzemeler1 kilo kuzu ya da dana eti250 gram kuyruk ya da iç yağıPiştikten sonra isteğe göre çeşitli baharatlarKAVURMA YAPILIŞIDüdüklüde kavurma yapmak için etler kuşbaşı olacak şekilde doğranır ve hazır hale getirilir.Bu tarifte eğer kuyruk yağı ya da iç yağı kullanılacaksa minik doğranmış olan bu yağlar düdüklüye alınır ve bir süre kavrulur.Kavrulan yağın üzerine doğranmış etler ilave edilir.Etler 3 - 4 dakika karıştırılır.Etlerin rengi değiştikten sonra düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirilir.Pişip pişmediği kontrol edildikten sonra servis tabağına alınan kavurma soğan, domates ve ekmek ile servis edilir. Kuş üzümlü pilav malzemeler1 adet kuru soğan1 kahve fincanı kuş üzümü1 kahve fincanı dolmalık fıstık4 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağı2 su bardağı pirinç3 su bardağı sıcak su1 çay kaşığı tarçın1 çay kaşığı karabiberTuzKUŞ ÜZÜMLÜ PİLAV YAPILIŞIPirinçler yarım saat öncesinde tuzlu ılık suya koyulur ve bekletilir. Kuru soğan ince ince kıyılır ve sıvı yağda 2 dakika kavrulur.Dolmalık fıstıklar eklenerek soğanla birlikte 2 dakika daha kavrulur. Yıkanıp suyu süzülen pirinçler de ilave edilerek 2 dakika daha kavrulur. Kuş üzümleri ilave edilir. Tereyağı ilave edilir. Tuzu ayarlanır.3 su bardağı sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Önce yüksek ateşte üzeri göz göz olmaya başlayınca en düşük ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir.Kısık ateşe alacağınız zaman üzerine karabiber ve tarçın serpilir. Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alınarak üzerine bir peçete örtülür ve en az 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Zerde malzemeler1 çay bardağı kırık pirinç6-7 su bardağı su1 su bardağı toz şeker3 tatlı kaşığı nişasta1 çay bardağı su (nişastayı çözdürmek için)1 çay kaşığı safran (veya zerdeçal)1 yemek kaşığı gül suyu2 yemek kaşığı dolmalık fıstık1 yemek kaşığı kuş üzümüZERDE YAPILIŞISu ve pirinç bir tencereye alınarak haşlanır.Pirinçler haşlanınca şeker, safran, güldüğü, dolmalık fıstık, kuş üzümü eklenir, bir taşım daha kaynatılır.1 çay bardağı su ile nişasta eritilir ve tencereye eklenir.2-3 dakika daha kaynatılıp kaselere bölünür.