Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak soğan çorbası tarifi, körili tavuklu pilav tarifi, havuç tarator tarifi, muzlu magnolia tarifi. Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı soğan çorbası tarifi, körili tavuklu pilav tarifi, havuç tarator tarifi, muzlu magnolia tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Soğan çorbası malzemeler2,5 litre et suyu4 adet orta boy soğan2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin2 kahve fincanı silme unSoğan çorbası terbiyesi için2 yumurta sarısıYarım litre sütSOĞAN ÇORBASI YAPILIŞISoğanları ayıklayıp ortadan ikiye bölün. Daha sonra ince yarım halkalar halinde doğrayın. Tereyağıyla birlikte derin bir tencerede kavurun. Un katıp 2 - 3 dakika karıştırın. Et suyunu ekleyip 30 dakika yavaş yavaş kaynatın. Süzgeçten süzerek başka bir kaba ekleyin. Tuz atıp tekrar ocağa alın. Sütle çırpılmış yumurta sarılarını eklerken bol bol karıştırın ve 2 taşım kaynatıp ocağı kapatın. Servis ederken üzerine rendelenmiş kaşar koyup fırında kızartın öyle servis edin. Körili tavuklu pilav malzemeler2 küp tavuk suyu bulyon2 su bardağı baldo pirinç3 su bardağı sıcak su3 yemek kaşığı ayçiçek yağı200 gram tavuk göğsü1 tatlı kaşığı köri1 tatlı kaşığı zerdeçal2 adet havuçKÖRİLİ TAVUKLU PİLAV YAPILIŞIGeniş tabanlı bir pilav tenceresine ayçiçek yağını ekleyin. Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın. Şeritler halinde doğranmış tavuğu ekleyin. 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış havuçları da ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Köriyi ekleyin. 2 küp tavuk suyu bulyonu 3 su bardağı sıcak suda eritip zerdeçalla beraber tencereye ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Havuç tarator malzemeler6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç3 diş sarımsak1,5 su bardağı yoğurt3 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuzHAVUÇ TARATOR YAPILIŞIRendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür. Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur. Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir. 4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.İpucuSarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir. Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır. Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir. Muzlu magnolia malzemeler2 paket yulaflı bisküviBüyüklüğüne göre 1-2 adet muz1 litre süt1 su bardağı toz şeker2 yemek kaşığı un1 paket vanilya1 fincan mısır nişastası200 ml krema2 yumurtanın sarısıMUZLU MAGNOLİA YAPILIŞIKrema ve muz dışındaki malzemeleri derin bir tencerede iyice çırparak pişirin. Muhallebi kıvamı alınca soğuması için bir kenara alın. Soğuyan muhallebinizin içine kremayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin. Yulaflı bisküvileri un haline gelene kadar robotta çekin. Bu undan 2 kaşık alıp kupun ya da servis kasesinin dibine yerleştirin. Etrafına dilimlediğiniz muzları yerleştirin. Kremasından bir kepçe kadar koyup üzerine tekrar 2 kaşık bisküvi serpin. Kremadan 1 kaşık daha koyun. En üstünü muz dilimleriyle süsleyin ve servis yapın.