'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (07 Nisan 2025)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, patlıcan musakka tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve waffle tarifi.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün tarhana çorbası tarifi, patlıcan musakka tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve waffle tarifi var.

TARHANA ÇORBASI TARİFİ
Tarhana çorbası malzemeleri
- 3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı nane
- Tuz
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI
- 1 çorba kaşığı tereyağını bir tencereye alın ve eritin.
- 1 çorba kaşığı salçayı da tencereye ekleyin ve yağda kızdırın.
- 5 su bardağı su ilave edin.
- Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana ekleyin ve karıştırın.
- Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışımı ilave edin.
15 ile 20 dakika arasında pişirin. - 1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı nane ilave ederek servis edin. Afiyet olsun!

PATLICAN MUSAKKA TARİFİ
Patlıcan musakka malzemeleri
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet orta boy çarliston biber
- 4 adet orta boy patlıcan
- 300 gram az yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 adet domates
- 1 su bardağı su
Patlıcanları kızartmak için:
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
PATLICAN MUSAKKA YAPILIŞI
- Patlıcanların uç kısımlarını aldıktan sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun.
- Halka halka kestiğiniz patlıcanları, acısının çıkması için bol tuzlu suda bekletin.
- Sıvıyağını tavada kızdırın ve yemeklik doğradığınız soğanları üzerine ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine biberi ilave edip kavurmaya devam edin.
- Kıymayı, salçayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu da ekleyip pişirmeye devam edin.
- Küp doğradığınız domatesleri de ekleyip pişirmeye bırakın. Domatesler piştikten sonra ocaktan alın.
- Patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın.
- Acısının çıkması için tuzlu suda bekleyen patlıcanların suyunu süzdürün.
- Salata kurutucusu ya da kağıt havlu yardımıyla patlıcanları kuruladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
- Altın rengini alan patlıcanları kızgın yağdan çıkarın ve ayrı bir tencereye dizin.
- Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı da ekledikten sonra 1 su bardağı su ilave edip 15 dakika pişirmeye bırakın.
- Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

SEBZELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Sebzeli bulgur pilavı malzemeleri
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 orta boy soğan
- 3 adet biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kapya biber
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su (kaynar)
SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
- Pilav tenceresine yağı alın ve eritin.
- Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.
- Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekleyin.
Tüm malzemeleri birlikte kavurun. - Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yeniden kavurma işlemini uygulayın.
- Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırın.
- Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatın.
- Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

WAFFLE TARİFİ
Waffle malzemeleri
Waffle hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Bir çimdik tuz
- 2 su bardağı un
Üzeri için;
- Çilek
- Kivi
- Muz
- Çikolata
- Fındık kırığı
- Toz fıstık
WAFFLE YAPILIŞI
- Waffle hamuru yapmak için; öncelikle yumurta ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpın.
- Süt, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tekrar çırpın. Waffle hamur hazır.
- Waffle makinesini ısıtıp 1 kepçe kadar hamuru makineye boşaltın. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
- Pişirme işlemi kullandığınız waffle makinesine göre farklılık gösterebilir.
- Waffle hamuru pişerken meyveleri dilimleyin.
- Mevsimine göre hangi meyveyi kullanacağınızı kendiniz seçebilirsiniz.
- Pişen waffle hamuru üzerine önce çikolatayı sürün.
Üzerine sevdiğiniz meyveleri dizin. - Ardından fındık kırıkları ve fıstıkla süsleyin. Afiyet olsun!