Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak ezogelin çorbası tarifi, mişöriz tarifi, mevsim salatası tarifi ve tahinli muhallebi tarifi. 2 çay bardağı mercimek3 yemek kaşığı pirinç2 yemek kaşığı bulgur1 adet soğan1 tatlı kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı tereyağı6 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı nane1 tatlı kaşığı tuz Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye aktarın. 3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın.Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın. Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, 2 dakika daha kavurun. Kavrulan sosunuzu ocaktan alın. Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımı ekleyin. Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin. Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin. 700 gram tavuk baget ya da but3 su bardağı pirinç6 su bardağı tavuk suyu1 yemek kaşığı domates salçası100 gram tereyağıTuzKarabiberKırmızı toz biber Tavukları düdüklü tencereye alıp üzerine 8 su bardağı su ekleyin.Kapağını kapattığınız tavukları haşlanmaya bırakın.Tavuklar haşlanırken soğanı yemeklik doğrayın.Tereyağını bir tencerede ısıtıp soğanları yağda kavurun.Salçayı, tuzu ve baharatları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.Pirinçleri yıkayıp süzün ve tenceredeki soğanlara ilave edin ve 5 dakika daha kavurun.Pirinçleri bir fırın kabına aktarın.Tavuğun haşlama suyunu süzüp pirinçlerin üzerine ekleyin.Önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verdiğiniz pilavı 10 dakika kadar fırınlayın.Ardından tavukları da pirinçlerin üzerine dizip tepsiyi yeniden fırına verin.Sıcaklığı 200 dereceye çıkarıp 20 dakika daha pişirin.Tavuklar iyice kızaracak ancak pilav hafif sulu kalacak şekilde olmalı. Bu nedenle pilav suyunu tamamen çekerse fırından almadan önce üzerine 1 kepçe kadar daha tavuk suyu gezdirebilirsiniz.Üzerine bir tepsi kapattığınız pilavı 10 dakika dinlendirip demlendirin.Ardından sıcak servis yapın. Yarım göbek kırmızı lahana2 adet havuç1 göbek marul veya kıvırcıkYarım demet rokaYarım demet dereotuYarım demet maydanozİsteğe göre 3-4 kaşık haşlanmış mısırTuz1 limonun suyuZeytinyağı Göbek marulu yıkayıp dörde kesin.Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle iyice ovun. Dilerseniz limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz. Bir süre tuz ve sirke ile beklemesi iyi olur. Ardından son bir kez tekrar yoğurur gibi ovmaya devam edin.Bu işlem sırasında elleriniz boyanabilir, dilerseniz bir mutfaklarda da kullanılan ve hareket kabiliyetinizi engellemeyen ameliyat eldivenlerinden kullanabilirsiniz.Havucu rendeleyin.Roka, maydanoz ve dereotu yapraklarını yıkayıp kurulayın.Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.İsteğe göre haşlanmış mısırı üzerine serpin.Roka, maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.Dereotu ile süsleyin.Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın. Kırmızı lahananyı ayrıca sirke ile ovduysanız, sirke koymanıza gerek yok.Afiyet olsun. 1 lt süt1 çay bardağı şeker2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 yumurta sarısı1 paket vanilin1 tatlı kaşığı tereyağıYarım su bardağı tahinServis içinTarçın ve ceviz Tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını koyup güzelce çırpın ve ocağa alın.Göz göz olup kaynamaya başlayınca 1 dk. daha kısık ateşte pişirip ocaktan alın.İçerisine tahin, vanilin ve tereyağı ilave edin ve hızlıca çırpın.Homojen bir kıvam alınca kaselere paylaştırın.Üzerine tarçın serpin.İster kıyılmış ister bütün ceviz ile süsleyin.Soğuk olarak servis edin.