Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı domates çorbası tarifi, İzmir köfte tarifi, şehriyeli pilav tarifi ve kadayıf dolması tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Domates çorbası malzemeler5 adet büyük boy sulu domates2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak et suyu2 çay bardağı sıcak sütDOMATES ÇORBASI YAPILIŞI1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin. İzmir köfte tarifi malzemeler4 adet patates4 adet yeşil biber2 adet domatesİzmir köfte kızartmak için:1,5 su bardağı ayçiçek yağı500 gram orta yağlı kıyma1 adet rendelenmiş kuru soğan3 yemek kaşığı galeta unu1 adet yumurta1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyonİzmir köfte sosu için:2 yemek kaşığı ayçiçek yağı1 tatlı kaşığı domates salçası2 adet rendelenmiş domates2 su bardağı sıcak su1/2 çay kaşığı tuzİZMİR KÖFTE YAPILIŞIKöfte harcı için gerekli bütün malzemeleri bir kapta birleştirin ve iyice yoğurmaya başlayın.Hazırladığınız harçtan köfteleri yapmak için parçalar alın ve parmak şeklinde yuvarlayın.Patatesleri kabuklarını soyup yıkayın ve elma dilimi olarak doğrayın.Domatesleri halka halka doğrayın ve biberleri ortadan ikiye bölün.Derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın.Daha sonra ilk patatesleri ve sonra köfteleri kızartın.Bu arada sosunu hazırlayın.Domates salçasını ayçiçek yağında 2 - 3 dakika kavurun.Rendelenmiş domatesleri ekleyip karıştırın.Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca ocağın altını kapatın.Köfteleri ve patates dilimlerini tepsiye dizin.Aralarına domatesleri ve biberleri ekleyin.Hazırlanan sosu üzerinde gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Tel şehriyeli pilav malzemelerYarım çay bardağı tel şehriye1 su bardağı pirinç1 adet bulyon (tavuk veya et)İsteğinize göre et suyu da kullanabilirsiniz.1 çay kaşığı tuz1 su bardağından 2 parmak fazla sıcak su4 yemek kaşığı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir kaşık tereyağıTEL ŞEHRİYELİ PİLAV YAPILIŞIPilav yapmaya başlamadan önce pirinçleri iyice sıcak suda yıkayın.7 - 8 su yıkadıktan sonra en az yarım saat sıcak suda bekletin.Pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin.Üzerine şehriyeleri ekleyip kavurun.Renk almaya başlayan şehriyelerin üzerine suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin.1 dakika daha pirinçleri kavurun.Ardından tereyağını ekleyin.Kavrulan pirinçlerin üzerine bulyonu parçalayarak ekleyin.Gerçek et sulu yapacaksanız üzerine koyulan su miktarından et suyunu çıkartarak yapın.Tuz ilave edildikten sonra kaynar suyu ekleyin.Pilavın rengi beyaz olsun istiyorsanız 3-4 damla limon suyu damlatın.Kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağını kapatıp pişirin. Kadayıf dolması malzemeler400 gram tel kadayıf200 gram ceviz içi ( her bir dolma için 1 yemek kaşığı)5 adet yumurtaŞerbeti için:750 gram toz şeker500 ml. su1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyuKızartmak için:2,5 su bardağı Ayçiçek yağıKADAYIF DOLMASI YAPILIŞITatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu derin bir karıştırma kabına alın.Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını ocağa alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.Yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan şerbete limon suyu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.Soğuması için cam bir kaseye alıp bir kenarda bekletin.Oldukça taze olan tel kadayıfları küçük parçalara ayırmadan elinizle hafif bir şekilde açın.Havalandırdığınız ve tel tel açtığınız tel kadayıfları yumurta büyüklüğünde öbeklere ayırın.Mutfak tezgahı üzerinde dikdörtgen bir yufka gibi ince bir kat halinde tel tel açtığınız kadayıfın orta kısmına iri parçalar halinde ceviz içi yerleştirin. Kenar kısımlarını içe doğru katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.Kadayıflar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın.Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın ve kısık ateşte kızdırın.Hazırladığınız kadayıf dolmalarını tek tek çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızmaya başlayan yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.Kızaran tatlıları bir kevgir yardımıyla aldıktan sonra soğumuş olan şerbetin içine bırakın.Şerbetini içmesi için kısa bir süre şerbet karışımında bekleyen tatlıları sevdiklerinizle paylaşın.