Bugün ne pişirsem diyenlere günün menüsü (07 Ocak 2025)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak etli bamya çorbası tarifi, etli ekmek tarifi, mevsim salatası tarifi ve haşhaşlı revani tarifi.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda etli bamya çorbası tarifi, etli ekmek tarifi, mevsim salatası tarifi ve haşhaşlı revani tarifi var.

KURU BAMYA ÇORBASI TARİFİ
Bamya çorbası malzemeler:
- 100 gram kuşbaşı koyun eti
- 25 gram kuru bamya
- 1,5 kaşık tereyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı et suyu
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
KURU BAMYA ÇORBASI YAPILIŞI:
- Kenar kılçıklarının çıkması için bamyaları bir peçetenin arasında ovun.
- Ovduktan sonra bir tencereye yerleştirin ve üzerine çıkacak kadar su koyun.
- 1 tutam tuz atıp 5 dakika haşlayın.
- Kuşbaşından küçük doğranmış etleri de ayrı bir kapta haşlayın.
- Bir başka tencerede, soğanı pembeleşinceye kadar tereyağıyla kavurun.
- Daha sonra, sulandırılmış salçayı soğana ilave edin, 1 taşım kaynatıp et suyunu ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu da ekleyin.
- Haşlanmış bamyayı ve etleri de dökün.
- Tuz koyup yarım saat pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz.
- Limonu az gelirse kişinin arzusuna göre ilave edilebilir.

ETLİ EKMEK TARİFİ
Etli ekmek malzemeler:
Üzeri için:
- 400 gram yağlı dana kıyma
- 1 soğan
- 1 domates
- 3-4 dal maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Hamuru için:
- 500 gram un
- 1 çay kaşığı yaş maya
- 350 gram ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Açmak için:
- 1 su bardağı un
ETLİ EKMEK YAPILIŞI:
- Hamuru için, unu geniş bir yoğurma kabına alın.
- Ortasını açarak havuz yapın ve yaş maya, su, tuz ilave edin.
- Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 45-50 dakika dinlendirin.
- İç harcı için kıymayı bir karıştırma kabına alın.
- Rendelediğiniz soğanı, küp doğradığınız domatesi ve ince kıydığınız maydanozu ekleyin.
- Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Mayalanan hamuru 8 eşit bezeye ayırın.
- Bezelerin üzerine un serperek bir merdane yardımı ile hazır yufka inceliğinde açın.
- Üzerlerine kıymalı harçtan koyup, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 8-10 dakika pişirin.
- Fırından alıp dikdörtgen parçalar elde edecek şekilde dilimleyin. Sıcak servis yapın.

MEVSİM SALATASI TARİFİ
Mevsim salatası malzemeler:
- Kırmızı lahananın yarısı
- 2 adet havuç
- 1 göbek marul
- İsteğe göre 3-4 kaşık haşlanmış mısır
- Yarım demet roka
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Limon suyu
- Zeytinyağı
MEVSİM SALATASI YAPILIŞI:
- Göbek marulu yıkayıp dörde kesin.
- Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.
- Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun.
- Havucu rendeleyin.
- Roka ve maydanoz yapraklarını yıkayıp kurulayın.
- Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.
- Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.
- Mısırı üzerine serpin.
- Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.
- Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın.

HAŞHAŞLI REVANİ TARİFİ
Haşhaşlı revani malzemeler:
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı haşhaş
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı limon kabuğunun rendesi
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 3-4 damla limon suyu
HAŞHAŞLI REVANİ YAPILIŞI:
- Önce şerbeti hazırlayın, bir tencereye şekeri ve suyu koyun.
- Ocağın üstüne aldığımız tencere önce orta derecede, kaynadıktan sonra kısık ateşte olmalıdır.
- 2-3 dakika sonra altını kaptın.
- İndirmeye yakın limon suyunu ekleyin.
- Kek malzemelerini, kek yaparken kullandığınız sıralama ile yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın.
- Yoğurt ve yağ ekledikten sonra çırpın, limon kabuğunu, diğer malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı, yağladığınız cam tepsiye dökün.
- 175 derecede ısınmış fırında, üstü kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
- Fırından aldıktan sonra, 4-5 dakika ılınması için bekleyin, keki de tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kepçeyle azar azar yedirin.
- Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın.
- En 4-5 saat buzdolabında dinlendirin, arzu ettiğiniz şekilde üzerini süsleyip servis edin.