Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, pideli köfte tarifi, piyaz tarifi ve sakızlı muhallebi tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)3 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıTuz ve naneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, zeytinyağı, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.Şık bir sunum olması için, çorba kaselere alınır.Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır.Ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir.Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın. Pideli köfte malzemeler500 gram orta yağlı kıyma1 adet orta boy kuru soğan1 adet yumurta2 yemek kaşığı galeta unu1/2 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiber1/2 çay kaşığı kimyon4 dal maydanoz (arzuya göre)2 adet küçük boy tırnak pide1 kase yoğurt (çırpılmış)2 yemek kaşığı zeytinyağı1 diş rendelenmiş sarımsak1 su bardağı rendelenmiş domatesPİDELİ KÖFTE YAPILIŞIÖnce köfteyi hazırlıyoruz.Köfteyi hazırlamak için; kuru soğanı rendenin ince kısmıyla rendeleyin.Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını ince ince kıyın.Orta yağlı kıymayı karıştırma kabına alın.Yumurta, rendelenmiş kuru soğan, galeta unu, kıyılmış maydanoz ve baharatlar ilavesiyle yoğurmaya başlayın.Kıvam alıp özleşen köfte harcını arzuya göre buzdolabına kaldırıp kısa bir süre dinlendirin.Sonrasında arzu ettiğiniz büyüklükte parçalar kopartın, avuç içinizde yuvarladıktan sonra yassı şeklinde köfteler hazırlayın.Domates sosu için; zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın.Rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırdıktan sonra rendelenmiş domatesleri katın.Fazla suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.Hazırladığınız köfteleri, yanmaz/yapışmaz tabanlı bir tavada ters yüz ederek kızartın. (Dilerseniz ızgara da yapabilirsiniz)Küçük kareler halinde kestiğiniz tırnak pidelerin üzerine tereyağı sürüp kısa süre fırınlayın.Servis esnasında kullanacağınız yoğurdu çırpıp pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.Fırından aldığınız pideleri servis tabaklarına paylaştırın.Köfteleri üzerine dizin.Hazırladığınız domates sosunu dökün.Servise ederken üzerinde eritilmiş tereyağı gezdirin. Piyaz malzemeler1,5 su bardağı haşlanmış fasulye2 orta boy soğan1 orta boy domates2 adet yeşil biberYarım demet maydanozPiyaz sosu için:Yarım limon1 çay bardağı zeytinyağı2-3 yemek kaşığı sirkeTuzPİYAZ YAPILIŞIHaşlanmış fasulyeleri salata tabağına alın.Piyazlık doğranmış soğanları ve ince ince kıyılmış maydanozu birbirine karıştırın.Domatesleri ufak küpler halinde doğrayın.Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp doğrayın. Fasulyeye sırasıyla soğanı ekleyip karıştırın.Daha sonra domateslerin ekleyip karıştırın ve son olarak biberleri ekleyip karıştırın.Sirke, limon suyu ve zeytinyağından yaptığınız sosu üzerinde gezdirin. Tuzu ekleyip servis edin. Damla sakızlı muhallebi malzemeler1 litre süt1 su bardağı toz şeker2 küçük parça damla sakızı1 çorba kaşığı nişasta2 çorba kaşığı un2 yumurtanın sarısıDAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ YAPILIŞIYumurtaları çırpıp bir tencereye koyduğunuz süt ile karıştırın.Hafif ısınmaya başladığında şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.Ayrı bir yerde kuru malzemeleri karıştırın.Damla sakızını da un haline getirerek kuru karışıma ekleyin.Kuru karışımı ağır ağır sütlü karışıma yedirirken sürekli çırpın.Kıvamı pürüzsüz olmazsa blender'dan geçirebilirsiniz.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra tatlınız servise hazır olacaktır.