Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tavuk suyu çorbası tarifi, Meksika usulü tavuk tarifi, arpa şehriye pilavı tarifi, supangle tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Terbiyeli tavuk çorbası malzemeler1 adet kalçalı tavuk budu ya da 3 adet baget2 adet defne yaprağıYarım tatlı kaşığı tuz2 litre su1 çay bardağı tel şehriyeTerbiyesi için:1 su bardağı yoğurt1,5 yemek kaşığı un1 adet yumurta sarısıYarım limonun suyu1 çay kaşığı tuzSosu için:1 yemek kaşığı tereyağıPul biberKuru naneTERBİYELİ TAVUK ÇORBASI YAPILIŞITavuğu tencereye alıp tuz ve defne yaprağıyla birlikte 2 litre suda haşlayın.Tencereden tavuğu alıp etlerini ayıklayın ve bir çatal yardımıyla didikleyin.Tavuk suyunu ocağa alıp altını yeniden açın.Yoğurt, yumurta ve unu iyice çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edin.Ocakta ısınan tavuk suyundan kepçeyle alıp terbiyeyle karıştırarak ılınmasını sağlayın.Ardından terbiyeyi tavuk suyuna ekleyip karıştırın.Son olarak tel şehriyeyi ilave edip ara sıra karıştırarak kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.İçine didiklediğiniz tavuk etlerini de ilave edin.Çorbanızı kaselere bölüştürün.Üzerine kızgın tereyağında yakılmış pul biber gezdirin, kuru nane serpin ve sıcak servis yapın. Meksika usulü tavuk malzemeler3 yemek kaşığı zeytinyağı350 gram tavuk göğsü3 tatlı kırmızı biber3 yeşil biber1 paket krema5 adet biberiye turşusu (2 yemek kaşığı suyu)2 yemek kaşığı soya sosTuz ve biberMEKSİKA USULÜ TAVUK YAPILIŞIBir teflon tavaya yağ ilave ediyoruz.Yeşil ve kırmızı biberleri uzun uzun doğrayıp kızdırılmış tavaya ekliyoruz.Biberler kızarınca bir tabağa alıyoruz.Tavuk göğsünü de uzun ince doğruyoruz ve tuzla karabibere buluyoruz.Biberleri kızarttığımız tavaya ekliyoruz.Pişene kadar kavuruyoruz.Pişen tavukları da tabağa alıyoruz.Aynı tavada sosu yapmaya başlıyoruz.1 paket kremayı tavanın içerisine ekliyoruz.Biberiye turşusunu ve suyu ekliyoruz.Daha sonra soya sosunu ilave ediyoruz ve iyice kaynatıyoruz.Sos kaynamaya başlayınca kızarttığımız biberleri ve tavukları ilave ediyoruz.Pişirmeye devam ediyoruz.Ortalama 5 dakika daha piştikten sonra Meksika usulü tavuğumuz hazır. Arpa şehriye pilavı malzemeler1 adet çarliston biber2 adet domates1,5 su bardağı arpa şehriye3 su bardağı sıcak su2 çorba kaşığı tereyağı1 çorba kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞIİlk olarak domatesleri rendeleyin.Biberleri küp olacak şekilde doğrayın.Sıvıyağ ve tereyağı bir tencere içerisinde kızdırmaya başlayın.Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.Biberler renk alınca arpa şehriyelerini ekleyin.Arpa şehriyeleri bir kaşıkla birlikte arada sırada karıştırın.Kavrulan şehriyeler koyu rengi aldığında üzerlerine domates ekleyin.2-3 dakika kadar kavurun.Baharatları içerisine atın.Bir kaba 3 su bardağı sıcak suyun hepsini pilavın içerisine aktarın. Bir iki kez karıştırıp kapağını kapatın.3-4 dakika harlı ateşte, 5 dakika orta ateşte 10 dakika da altını kısıp pişirin.Arada kapağını açıp su seviyesini kontrol edin.Suyunu çekip pilavlar göz göz olunca üzerine peçete örtüp dinlenmeye bırakın. Supangle malzemeler1 litre süt1 su bardağı toz şeker1/2 su bardağı buğday nişastası2 yemek kaşığı kakao1/2 su bardağı bitter damla çikolataAlt taban için;Kek, bisküvi ya da brownieSUPANGLE YAPILIŞISüt, toz şeker, nişasta, kakao ve damla çikolatayı tencereye alıp iyice karıştırın.Ocağın altını kayın ve fokurdayana kadar pişirin.Bu arada sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.Kaselere kek veya bisküviyi bölüştürüp taban yapın.Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün.En az 2 saat dinlendirip servis edin.